POLITIČARKE MESECA U IZBORU KARAKTERA

vida-ana-marinika-1

Žene koje su obeležele politički život u Srbiji u oktobru

ANA BRNABIĆ

Ostala premijerka. Predsednik Aleksandar Vučić, koji joj je, uz jednoglasnu podršku vrha SNS, dodelio mandat za sastavljanje nove vlade, je obrazložio da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome, već se borila žestoko za svoju zemlju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

MARINIKA TEPIĆ

U prvi plan izbila konstantnim iznošenjem afera iz raznih sfera društva za koje optužuje prestavnike vlasti u Srbiji. Pokazala odlučnost i nepokolebljivost, čime je dobila simpatije antirežimske javnosti. Već su počele spekulacije da bi upravo ona mogla da bude predsednički kandidat opozicije, okupljene oko Dragana Đilasa, na predsedničkim izborima 2022. godine.

VIDA OGNJENOVIĆ

Organizovala izbore na kojima je izabran novi predsednik (frakcije) Demokratske stranke, koga ne priznaje jezgro okupljeno oko (dosadašnjeg) lidera Zorana Lutovca. Utisak je da demokratama nisu dovoljni ni Lečić, ni Lutovac, već da im je potreban ozbiljan “lekar” kako bi prestali sa “lutanjem” i povratili kredibilitet, izgubljen u poslednjih osam godina.

Share