Novakova emotivna o Kobiju Brajantu: Moje srce duboko tuguje, bio si inspiracija celom svetu

novak djokovic i kobi brajant

Srpski teniser Novak Đoković oprostio se emotivnom porukom od košarkaša Kobija Brajanta koji je stradao u helikopterskoj nesreći.

“Moje srce duboko tuguje zbog današnje vesti. Kobi je bio sjajan mentor i prijatelj. Ne postoje reči koje mogu da izraze moje najdublje saučešće porodici Brajant i svim drugim porodicama koje su pogođene ovom tragedijom. Neka Bog blagoslovi tebe i tvoju Đianu. Hvala ti što si bio tu za mene i što si bio inspiracija celom svetu. Hvala ti i što si pokazao svima nama sportistima kako se takmiči i poštuje sport. Hvala ti za najveće nasleđe koje si ostavio iza sebe. Nikada neću zaboraviti tvoj osmeh koji je širio pozitivnu energiju gde god da si se pojavio. Ti ti tvoja ćerka ćete živeti večno – napisao je Novak ispod zajedničke fotografije na instagram profilu i na kraju dodao na italijanksom – RIP amico mio. Ti voglio bene (Počivaj u miru prijatelju moj. Volim te).

Đokovića je vest o smrti Brajanta zatekla u Melburnu gde učestvuje na Australijan openu, a o čuvenom košarkašu govorio je u ESPN emisiji tokom slobodnog dana.

“Kobi je bio jedan od mojih mentora. Vodili smo nekoliko telefonskih razgovora i, naravno, razgovarali kad se vidimo u prethodnih nekoliko godina. Kad sam prolazio kroz probleme sa laktom i mučio se da na psihičkom i emocionalnom planu iznesem sve te stvari koje su mi se događale, uključujući i pad na listi, on je bio jedan od ljudi koji su bili uz mene. Davao mi je vredne savete, govorio da verujem u sebe i da ću se vratiti”, otkrio je Đoković i dodao:

“Veoma sam mu zahvalan na podršci. Volim Kobija, ko ga ne voli? On je neverovatan momak i jedan od najboljih košarkaša i sportista svih vremena”.

Podsetimo, košarkaš LA Lejkersa Kobi Brajant i njegova ćerka (13) poginuli su helikopterskoj nesreći 26. januara u Kaliforniji.

(Budikarakter.rs/Foto: Instagram: Djokernole)

Share