ANA BARJAKTAROVIĆ ZA KARAKTER: MESI JE MOJ UZOR

ana-barjaktarovic-1

Gol je njena životna opsesija. Ona je jedna od najvećih zvezda našeg fudbala, a tek je krajem septembra proslavila svoj 18. rođendan. Fudbalerka je Crvene zvezde i, naravno, u svom uzrastu nastupa za reprezentaciju Srbije. Motiv i želja za uspehom svakodnevno je inspirišu na odricanja i naporan rad na fudbalskom terenu, ali i van njega

ANA BARJAKTAROVIĆ, jedan od najvećih fudbalskih talenata u srpskom ženskom fudbalu, govori za KARAKTER 

Čvrst, jak karakter vam daje veru u sebe i veliko samopouzdanje da istrajete u svojim namerama u ostvarenju svojih želja i ciljeva

KARAKTER

Čvrst, jak karakter vam daje veru u sebe i veliko samopouzdanje da istrajete u svojim namerama i u ostvarenju želja i ciljeva. Smatram da sam osoba sa jasnom vizijom šta želim da postignem u životu, čemu doprinosi upravo jačina mog karaktera.

FUDBAL

Fudbal je za mene način života. Fudbal diktira i “organizuje” sve moje životne planove i aktivnosti. Fudbal je za mene više od sporta.

Ženski fudbal u Srbiji je u proteklih nekoliko godina znatno napredovao u kvalitativnom i organizacionom smislu, ali u odnosu na najrazvijenije zemlje i dalje smo u zaostatku

STATUS

Ženski fudbal u Srbiji je u proteklih nekoliko godina znatno napredovao u kvalitativnom i organizacionom smislu, ali u odnosu na fudbalski najrazvijenije zemlje i dalje smo u zaostatku. Dobro je što se u poslednje vreme pojavljuje sve više mladih devojaka koje se interesuju za fudbal. One će  svojim igračkim kvalitetima verovatno unaprediti nivo ženskog fudbala kod nas, što im je, doduše, omogućeno sve boljim uslovima za treninge i razvoj.

Ana-Barjaktarovic

UZORI 

Fudbal pratim od malena i uvek su mi se sviđali igrači koji igraju u napadu, a pre svih Lionel Mesi, zbog svog načina igre i prirodnog talenta koji poseduje. Uostalom, veliki sam navijač  Barselone.

Utakmica protiv Belorusije, u mojim prvim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo U17, će mi zauvek ostati u sećanju zbog dva postignuta pogotka, kojima sam donela pobedu našoj reprezentaciji

UTAKMICA

Nastup protiv Belorusije, u mojim prvim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo U17, će mi ostati zauvek u sećanju zbog dva postignuta pogotka, kojima sam donela pobedu našoj reprezentaciji.

INSPIRACIJA

Motiv i želja za uspehom me svakodnevno inspirišu na odricanja i naporan rad i na fudbalskom terenu i van njega.

Od samog početka bavljenja fudbalom, za koji vlada neutemeljeno mišljenje u našem društvu da je “muški sport”, imala sam punu podršku roditelja i sestara

PORODICA

Od samog početka bavljenja fudbalom, za koji vlada neutemeljeno mišljenje u našem društvu da je “muški sport”, imala sam punu podršku roditelja i sestara, koji su redovno pratili moje treninge i utakmice. Njihova podrška mi mnogo znači u donošenju bitnih odluka i daje mi dodatnu snagu da istrajem u ostvarenju životnih i profesionalnih planova.

ŠKOLA

Idem u srednju medicinsku školu, smer maser/fizioterapeut. Smatram da je obrazovanje veoma važno u životu svakog čoveka. Zato planiram da uporedo sa fudbalskom karijerom nastavim dalje školovanje i stručno osposobljavanje, kako bih i nakon završetka karijere mogla da ostanem u fudbalu.

INTERESOVANJA

Moja interesovanja su, uglavnom, vezana za sportske aktivnosti, a osim toga uživam i u druženju sa svojim prijateljima.

22

Broj 22 volim da nosim na leđima po uzoru na neke od velikih fudbalskih imena u našoj zemlji i inostranstvu koji su ga nosili u svojim karijerama.

AMBICIJE

U ovom trenutku sam fokusirana na postizanje što boljih rezultata sa svojim klubom u ovoj takmičarskoj sezoni. Cilj je  da se domognemo nekog trofeja, kao i da se sa reprezentacijom Srbije U19 plasiram na završni turnir Evropskog prvenstva.

U budućnosti bih želela da zaigram u nekoj od jakih evropskih liga, da se oprobam i dokažem u veoma ozbiljnoj konkurenciji. Najvažnije je da verujem u sebe.

Ana-Barjaktarovic-2

Share