Vučić: Svaki rezultat ispod 48,2 odsto glasova za SNS biće loš

aleksandar vučić

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za njega svaki rezultat na predstojećim izborima koji je manji od 48,2 odsto biti loš i da će neko, ako do takvog rezultata dođe snositi odgovornost.

aleksandar vučić

Vučić je na početku sednice Glavnog odbora SNS naglasio da od članova stranke koju vodi ne želi da sluša “kako je bojkot opozicionih stranaka propao”, već da od njih očekuje da pobede one koji im na izborima uzimaju glasove.

“Gotovo je četiri godine prošlo od prethodnih parlamentarnih izbora, prošli smo kroz teško vreme od 2016. godine kada smo se obraćali narodu. U ovom periodu smo pokazali koliko borbenošću, velikim trudom i angažovanjem može da se promeni. Doveli smo zemlju do toga da prvi put u decembru 2019. godine, a sutra i zvanično, po evropskim pravilima, prosečna plata je 510 evra”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da se na preliminarnom spisku kandidata SNS od 150 ljudi nalazi 83 imena onih koji nikada nisu bili na izbornoj listi te stranke, te da će pružiti šansu za 30 lidera SNS akademije za mlade, od čega će njih 20 biti u Skupštini.

„U tri grada, Boru, Zaječaru i Beogradu, ne održavaju se izbori, tamo su neki varedni izbori bili. Od 24 preostala grada u bar 12 ili 13 imaćemo nove kanidate za gradonačelnike“, rekao je Vučić.

Glavni odbor SNS danas raspravlja o dve tačke dnevnog reda, najpre o analizi izbornih aktivnosti, usvajanju izbornih lista i planu rada SNS u narednom periodu, dok je druga tačka dnevnog reda izbor novog člana Predsedništva SNS, gradonačelnika Pirota Vladana Vasića.

Vučić je rekao da će SNS na izbore izaći zajedno sa Rasimom Ljajićem, Milanom Krkobabićem, Bogoljubom Karićem i Aleksandrom Vulinom.

(Budikarakter.rs)

Share