Vučić: Kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine pogrešno, ali ne uvodimo sankcije Rusiji

aleksandar vučić
Izvor: N1

Srbija smatra veoma pogrešnim pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključjući i Ukrajinu, ali neće uvoditi sankcije Rusiji, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je pročitao zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost u kojem se naglašava da Srbija najiskrenije žali zbog svega što se dešava na istoku Evrope, te da Rusiju i Ukrajinu smatra prijateljskim državama, a Ruse i Ukrajinice bratskim narodima.

U zaključcima se ističe da je jedan od osnovnih principa spoljne politike Srbije poštovanje teritorijalnog integritete, te da Srbija pruža punu podršku poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.

„Republika Srbija (…) smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključjući i Ukrajinu“, poručuje se u zaključcima koje je pročitao Vučić.

Predsednik je dodao i da će se Srbija, prilikom razmatranja potreba da se donesu restriktivne mere ili sankcije, rukovoditi isključivo zaštitom svojih vitalnih ekonomskih i političkih interesa.

“Republika Srbija smatra da nije njen vitalni politički i ekonomski interes da uvodi sankcije bilo kojoj državi”, dodao je Vučić.