Tihomir Stanić: Nikada se neću odreći slobode da se uključim u borbu za pravdu

Izvor: FoNet

Glumac i član tima kandidata za gradonačelnika Beograda Vladete Jankovića Tihomir Stanić rekao je da glasači vladajuće stranke izlaze na izbore po komandi i da se nada da će oni koji će glasati za opoziciju na birališta izaći u samoodbrani.

On je u intervjuu listu Nova izjavio da nije primetio da trpi posledice zbog svog političkog angažmana i da ne zavidi umetnicima bliskim vlasti na privilegijama koje imaju.

Sa druge strane, kao producent budućeg filma „Doktor D“, po scenariju i u režiji Gorana Markovića, tvrdi da je onemogućen da ga realizuje, jer je Upravni odbor Filmskog centra Srbije poništio odluku komisije koju su oni odabrali na konkursu i da je ekipa filma nakon žalbe Ministarstvu kulture, koja nije prihvaćena, primorana da se na sudu bori za svoja prava.

Uprkos sve većem političkom angažovanju, Stanić ističe da neće menjati svoju profesiju, da će ostati glumac i neće biti ni na kakvoj funkciji, ali da se nikada neće odreći slobode da se uključi u borbu za pravdu i suprotstavi svakoj vrsti nasilja.

Janković je njegov izbor jer ga, kako kaže, poznaje 30 godina, poznaje njegove etičke i estetske kriterijume i veruje u njegovu dobronamernost i kompetencije.

Od toga da li su građani “shvatili da je moguće, a moguće je”, zavisi šta će se dogoditi nakon izbora 3. aprila, napomenuo je glumac.

Mislim da je kraj ove i ovakve vlasti sadržan u njihovom sloganu “dela govore”, rekao je Stanić, dodajući da kada se njihova dela objektivno, bez propagandnih neistina, sagledaju – postaje jasno da ih treba onemogućiti da delaju dalje na štetu svih onih koji nisu upleteni u koruptivne poslove.