PAVLE GRBOVIĆ ZA KARAKTER: OPOZICIJI ĆE BITI TEŽE DA SE IZBORI SA SOBOM, NEGO SA VLAŠĆU

pavle-grbovic-1

VIŠE SMO ZALJUBLJENI

U PROŠLOST NEGO

U BUDUĆNOST 

Verujem da sam tolerantan i racionalan, ali crnogorski koreni verovatno ponekad isprovociraju da gordost ispliva iz nekih dubina

PAVLE GRBOVIĆ, novi lider Pokreta slobodnih građana, govori za KARAKTER

MOJ KARAKTER

Stabilan, uvek, osim onda kad omekšam. S obzirom na godine, uglavnom izgrađen, ali ostaju fini radovi koji zahtevaju iskustvo. Verujem da sam tolerantan i racionalan, ali crnogorski koreni verovatno ponekad isprovociraju da gordost ispliva iz nekih dubina…

Karakter PSG je mladalački. Ponekad pubertetski, ekskluzivistički, ishitren, ali sa izraženom sposobnošću regeneracije

KARAKTER PSG

Mladalački. Ponekad pubertetski, ekskluzivistički, ishitren, ali sa izraženom sposobnošću regeneracije. Do sada smo više puta prežaljeni, a opet smo živi, nadam se i malo pametniji. Dobre strane tog karaktera su energija i želja za inovativnošću, kao i pokušaji izlaska iz kalupa konvencinalne politike.

KARAKTER OPOZICIJE

Samodovoljni. Sopstvenim karakterom ograničavamo svoj domet. Time što se namdećemo ko je prava, a ko lažna, ko je vođa a ko “prilepak” opozicije sebi zacrtavamo limit, a to je da ostanemo samo opozicija, umesto da se postavimo kao prava alternativa. Biće teže da se izborimo sa sobom, nego sa vlašću. Kad budemo načisto sa tim ko smo, šta smo i šta želimo, bezvredni i isprazni, režim će postati prevaziđen i pobeda će biti neizbežna.

KARAKTER VLASTI 

Nasilnički. To se očitava u svakom njihovom gestu, u načinu govora, rečniku, političkim metodama, odnosu prema neistomišljenicima. Glavni pokretački motiv njihovog delovanja je pohlepa. Kao i svaki nasilnik, ne preza ni od čega sve dok mu se ne pruži otpor. Sopstveni autoritet ne grade na znanju ili poštovanju koje izazivaju, već na strahu koji šire i surovosti koju demonstriraju. U suštini su takvi ljudi obično slabići.

Neretko smo više zagledani i zaljubljeni u prošlost nego u budućnost

KARAKTER NACIJE

Sentimentalan. Neretko više zagledani i zaljubljeni u prošlost nego u budućnost. Često smo skloni da razloge sopstvenih neuspeha tražimo u drugima i da konzerviramo rane iz nepravde koje smo doživljavali. Naš glavni problem nije nedostatak kvaliteta, već zarobljeni potencijal i intelektualna lenjost. Lakše nam je da se u startu pomirimo sa time da mi nešto ne možemo i da nema niko bolji, umesto da zauzmemo pozitivan stav prema životu i otvorimo prostor za one najbolje među nama.

pavle-grbovic

Share