Pajović: Vlast koristi rat u Ukrajini zbog izbora, kao i epidemiju koronavirusa

Izvor: N1 / Foto: Printscreen N1

Vlast u Srbiji pokušava da iskoristi rat u Ukrajini kako bi obezbedila poene na izborima, kao što je iskoristila i epidemiju koronavirusa, smatra novinar portala Nova.rs Veljko Pajović.

On kaže da čak ni u vreme bombardovanja 1999. godine vlast nije govorila šta ima u robnim rezervama. Ocenjuje da su te izjave predsednika Aleksandra Vučića usmerene na starije ljude i one koji možda osećaju nesigurnost.

“To je brutalno vođenje kampanje, na najgori mogući način igranje sa osećanjima jednog dela bespomoćnih ljudi”, rekao je Pajović u Novom danu na N1.

Komentarišući to što su zbog ukrajinske krize, kako kaže, “rafovi na Zapadu prazni”, govori da bi i u Srbiji bili prazni kad bi ljudi imali novca da kupuju.

Pajović je rekao da je činjenica da je Rusija izvršila agresiju na međunarodno priznatu i suverenu državu.

Govoreći o jučerašnjoj auto-koloni koja je organizovana u znak podrške Rusiji, kaže da to nije pitanje ljubavi prema Rusiji nego prema Vladimiru Putinu i “čvrstoj ruci”.

Biti rusofil nije ništa loše, ali pitanje je odnosa prema vlasti i režimu, ističe on.

“Ja kao građanin nikad ne bih želeo da živim u takvom sistemu”, kaže Pajović.

On je ocenio da se ukrajinska kriza neće snažno odraziti na beogradske izbore. Govoreći o predsedničkim, kaže da je sakupljanje više od 150.000 potpisa za kandidaturu Aleksandra Vučića “megalomanština”.

“To je potreba da se u svakom trenutku pokaže nadmoć”, rekao je on i dodao da za tim ne vidi potrebu.

Naveo je i da na predsedničkim izborima svi očekuju da u drugi krug uđu kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš i Vučić, ali da on to ne može da proceni.