Nedeljkov: Ako ne učestvujemo, izborni uslovi će posle 3. aprila biti još gori

Izvor: N1 / Foto:

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov kaže za N1 da ukoliko ne učestvujemo na izborima prepustamo birački proces onima koji će izaći, a to su najčešće oni koji izbore vide kao dužnost, a ne kao pravo. “Starije generacije odlučuju o mladima ukoliko mladi ne vide da izbori jesu izbor politika koje utiču na njihove živote. Treba da koriste svoje građansko pravo, da na slobodnom izbornom danu donesu odluku. Svesni smo da izborni proces nije u potpunosti u skladu sa demokratskim standardima, ukoliko ne učestvujemo u izbornom procesu – izborni uslovi će posle 3. aprila biti još gori”, kaže on.

Nedeljkov objašnjava zbog čega CRTA poziva građane da izađu na izbore u što većem broju

„CRTA je borac za demokratiju, želimo Srbiju koja je demokratska država, a jedan od preduslova su slobodni u fer izbori. Pokušali smo da motivišemo građane i pošaljemo poruku građanima koji nemaju slobodu da budu apstinenti. Svi mi koji imamo privilegiju da budemo apstinenti, poruka je da iskoristimo pravo i sa svešću i pameću ipak učestvujemo u biračkom procesu“, rekao je Nedeljkov.

Pojasnio je kako građani mogu da provere da li su upisani u birački spisak.

“Na sajtu Ministarstva državne uprave i i lokalne samouprave, klikne se na proveru biračkog spiska i dobiće informaciju gde glasaju, na lokalu i na predsedničkim i parlamentarnim izborima. Studenti mogu da glasaju po mestu boravišta, a da nemaju prebivalište i tako utiču na svoj zivot”, kazao je on.

Nedeljkov je rekao da je pokrenuta kampanja “Zato, glasaj” i da nijedan od razloga za neglasanje nije dovoljno dobar.

“Pozivam sve gledaoce da prate i tu emisiju i rat CRTE”, zaključio je Raša Nedeljkov.