Manojlović: Želimo da vlast razume ove ljude ovde, oni nisu političari, oni su zabrinuti za svoje zdravlje

Izvor: N1 / Foto: Printscreen N1

Savo Manojlović iz Inicijative Kreni-promeni, koji sa građanima i aktivistima iz više mesta u Srbiji, kampuje ispred zgrade Predsedništva Srbije od četvrtka uveče, kazao je sinoć za N1 da će ostati u improvizovanom kampu do daljeg, kao i da neće biti protestne šetnje. Manojlović kaže i da je tokom dana čekao da vidi predsednika Srbije, ali da se, prema njegovim saznanjima, on nije pojavljivao na svom radnom mestu.

„Ja sam da čekao jutros, pošto on govori da dolazi rano na posao, uradio sam jutarnju gimnastiku, njega nije bilo, pročitao sam Maksa Vebera o radnoj etici, njega i dalje nije bilo. Svetla su upaljena, ali se on nije pojavljivao“, našalio se Manojlović.

I dodao da mu je predsednik Srbije – najbliži komšija.

“Moj šator je najbliži Predsedništvu, on mi je najbliži košmija. I ako se danas ne pojavi, ja razmisljam da prijavim njegov nestanak”, kazao je.

Manojlović je zahvalio svima koji dolaze da ih obiđu u parku ispred Predsedništva.

“Zahvaljujemo svima koje dolaze. Ali želimo da vlast razume ove ljude ovde, oni nisu političari, oni su zabrinuti za svoje zdravlje, brinu da će doći do njihovog progona. Ono što je potrebno je da predsednik i premijerka ono što su rekli, sprovedu kroz zakon. Onda će ovi ljudi otići kućama i nastaviti svoje živote”, naglasio je Manojlović.

Prema njegovim rečima, obećanja nisu dovoljna.

“Oni su ukinuli prostorni plan za Jadar. I tu smo postigli značajan korak. Ali ako nemate zabranu…kako to da je zabranjeno za Jadar, ali nije u Valjevu ili nekoj drugoj lokaciji. Da li su jedni građani diskriminisani u odnosu na druge, ili to znači da je ovo sve jedna velika prevara”, upitao je.