Karikaturista Petričić: Šabac i Paraćin da izađu na izbore, neće ugroziti bojkot

dušan petričić

Karikaturista Dušan Petričić kazao je danas da podržava građane u Šapcu i Paraćinu da izađu na lokalne izbore i ocenio da izlazak u ta dva grada neće ugroziti ideju bojkota.

dušan petričić

Petričić je tokom gostovanja na televiziji Šabac podsetio da su to dve sredine sa opozicijom na vlasti i da veruje da je opozicija obezbedila “relativno demokratske uslove u tim sredinama”, kao i da treba izaći na izbore tamo gde postoji minimum demokratskih uslova.

“Verujem da u Paraćinu i Šapcu postoji minimum demokratskih uslova za izbore, za čestite i tačne izbore koji će koliko-toliko tačno reflektovati volju naroda. Kada bi takvi uslovi postojali i u drugim delovima Srbije, i na samom vrhu, mi bismo išli na takve izbore”, ocenio je Petričić.

On je naveo da treba ići na izbore tamo gde postoje “pretpostavke demokratskih izbora”.

“Dozvolite nam da imamo ovo što imamo u Šapcu i Paraćinu, pa ćemo da izađemo i u Beogradu. Imamo slobodne medije u ta dva grada. Imamo očigledan primer sa ovakvim izbornim uslovima i celu Srbiju sa uslovima kakvi jesu. Mi se protiv ovoga u Srbiji borimo, a ovde ćemo izaći da pokažemo da je i nama stalo do izbora. Ali demokratskih”, kazao je Petričić.

On je naveo da očekuje da će vrhovna vlast “učiniti sve da slomi ta dva grada i dobije u njima vlast”, ali, kako je naveo, “znajući ovu vlast bar osam godina kako i šta rade, ta vlast možda može da slomi ta dva grada na nepoštene i lažne načine”.

(Budikarakter.rs/TV Šabac)

Share