Ilić: Vučić je mogao da bude estradna zvezda

Izvor: N1

Kolumnista portala ”Peščanik” Dejan Ilić ocenio je da će vlast, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, pokušati da “pokrade” predstojeće izbore. “Naravno da će pokušati da krade. To smo već naučili. I naravno da od policije ne možemo da očekujemo nikakvu reakciju, jer je policija u ovom trenutku režimska”, Istakao je on i dodao da je predsednik Srbije “egzibicionista, koji uživa u tome”.

On je upoređujući vladavinu Slobodana Miloševića i Aleksandra Vučića rekao da su u pitanju dva različita modela vršenja vlasti.

„Milošević se predstavljao kao nadljudsko biće, on je bio nedodirljiv. On se nije pojavljivao, osim kada je hteo da pošalje poruku. A ovo je jedna druga vrsta vlasti. To ima veze sa tim ko je kakva ličnost. Ovaj čovek (Vučić) je egzibicionista, nemamo nikakvu dilemu oko toga. Uživa u tome, i onda nas malteretira iz sve snage. Odnosno maltretira onoga ko to gleda. Ako ne gledate to, on kao da ne postoji, jer je zapravo nebitan. Nijednog trenutka nije izašao da kaže nešto važno… Nebitan je u smislu da od njega nećete ništa saznati niti naučiti“, naveo je Ilić.

Dodaje da je zbog svega toga, zdravije i bolje da se predsednik Srbije ne gleda, ali da je problem što takav čovek ovde odlučuje.

“On je trebao da bude neka estradna zvezda. Mogao je da bude zabavljač… Ko zna. Možda bismo onda svi mirnije živeli i bilo bi nam jednostavnije”, ocenjuje on.

Prema njegovim rečima, kao predsednik svih građana, bilo bi normalno da dođe i bude gost N1 TV, dok sa druge strane Ilić smatra da bi on “pokvario program i uništio sat vremena emitovanja”.

Govoreći o predstojećim izborima, navodi da će Vučić “pokušati da krade”.

“Naravno da će pokušati da krade. To smo već naučili. I naravno da od policije ne možemo da očekujemo nikakvu reakciju, jer je policija u ovom trenutku režimska”, kazao je gost N1.

Kao veoma važnu stvar na izborima navodi kontrolu i mogućnost glasanja više puta u toku izbornog dana.

“Ako ne može, onda ne bi trebalo da nas sekiraju dodati glasački listići, jer bi trebalo da verujemo da opozicija pokriva gotovo sva biračka mesta… Ako je opozicija u stanju da kontroliše izbore, nema razloga da imamo strah od toga da će neko glasati više puta”, naveo je Ilić.

Govoreći o izjavi ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da pregovori o miru između Rusije i Ukrajine mogu da se organizuju u Beogradu, on je rekao da Lavrov na taj način “podilazi” Srbiji.

“To razumem tako da smo toliko jadni i jeftini da kada nam neko da nešto – svi padnemo u nesvest, jer odgovara našoj predstavi da smo mi nešto važni na ovom svetu… Ta priča Lavrova je vrsta jeftinog podilaženja sujeti Vučića. Hoće da ga uveri kako je nešto važan, i onda priča priču o tome kako bi Beograd bio super mesto za pregovore. Ne bi bio, jer mi u ovom trenutku nismo neutralna zemlja. Više neprijateljskih glasova ide ka Ukrajini, nego ka Rusiji. Nema razloga da Ukrajina pristane za jedno takvo meso za pregovore”, rekao je Ilić.