AZEM VLASI ZA KARAKTER: SRBIJA ĆE PRIZNATI KOSOVO DOK JE VUČIĆ NA VLASTI

vlasi

Milošević je karijeru okončao na pitanju Kosova i na veliku štetu kosovskih Srba; Vučić neće završiti kao Milošević, ali zna da mu je Kosovo poslednji teg oko vrata

AZEM VLASI govori za KARAKTER

Razgovarala Tamara Nikčević

vlasi

Foto Arhiva Foneta

“Ne znam kako će to formalno izgledati, ali Srbija će svakako priznati Kosovo”, izjavio je Azem Vlasi u intervjuu za Karakter.

Možda će to biti kraj njegove političke karijere

“Verujem da će Srbija priznati Kosovo dok je Vučić na vlasti, iako će to možda biti kraj njegove političke karijere”, rekao je Vlasi, prištinski advokat i jedna od najznačajnijih političkih figura u bivšoj Jugoslaviji.
“Vučić nikada nije napravio stvarni otklon od Miloševićeve politike, samo se prilagođavao okolnostima. Naravno, svestan je da na Balkanu više nema i da neće biti ratova za teritorije. Milošević je vodio ratove za ’veliku Srbiju’ Vučić tu ideju nastavlja kroz koncept ’srpskog sveta’. Milošević je karijeru okončao na pitanju Kosova i na veliku štetu kosovskih Srba; Vučić neće završiti kao Milošević, ali zna da mu je Kosovo poslednji teg oko vrata”, istakao je Vlasi.

CEO INTERVJU SA AZEMOM VLASIJEM ČITAJTE U NOVOM BROJU MAGAZINA KARAKTER, KOJI JE NA KIOSCIMA

AZEM VLASI govorio je o Titovoj politici, razlozima zašto se raspala Jugoslavija, ko je najodgovorniji za “krvavi scenario”, kakva je sudbina dijaloga Beograda i Prištine, kao i kosovskih Srba, o uticaju američkog predsednika Džozefa Bajdena na te pregovore, Đinđićevom neuspešnom pokušaju dogovora sa Albancima, te analizirao ko je i kakav je novi vodeći političar u Prištini Aljbin Kurti.

KARAKTER