ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA KARAKTER: NI U SPORTU NISAM BIO DA BIH NOSIO PEŠKIRE. ISTO JE I U POLITICI

aleksandar šapić

Moj najveći nacionalni interes je jedinstvo srpskog naroda i briga o svim Srbima bez obzira u kom delu sveta žive i rade, poručio je Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza, za Karakter

Ovo su Vam prvi državni izbori. Ima li treme, straha od neuspeha?

Dovoljno sam dugo u ovom poslu da nemam tremu, jer nisam ni u čemu što mi je preterano novo. A što se straha od neuspeha tiče – njega u životu ili imaš ili nemaš, u svemu. Da sam ga imao, ne bih uradio stvari koje sam uradio.

Na čemu bazirate optimizam? Šta vas razlikuje od drugih opcija? Zašto bi neko glasao za Vašu listu?

Izlazim na ove izbore na osnovu svega što sam radio u životu, a i u ovom poslu poslednje decenije. Možda za nekoga nije to previše, ali taj neko onda ne učestvuje na izborima, jer ukoliko bi se uporedilo sa drugima, deluje poprilično afirmativno. Ostavio sam značajan trag u istoriji svetskog sporta, bio u rukovodstvu jedne po meni dobre gradske vlasti, osam godina vodim najuspešniju i najprogresivniju opštinu u regionu, dva puta sam uspevao da dobijem poverenje na Novom Beogradu u konkurenciji jedne takve mašinerije kao što je SNS, napravio sam najveću i najbolju humanitarnu fondaciju ove vrste u svetu – BUDI HUMAN.  Eto, možda nije previše, ali nije da nije. A zašto treba za mene da glasaju? Pa ja to nikad neću reći, već ću reći da ljudi treba da glasaju za onoga za koga veruju da je u stanju da nešto dobro za njih uradi. Ako to nisam ja, i to je u redu.

Programi izbornih takmaca nekako u kampanji uvek ostanu u senci lidera ili nerealnih obećanja. Vi ste iznenadili nešto konzervativnijim stavovima, ali i ljudima koji zastupaju takvu politiku. Koja su za Vas tri najveća nacionalna interesa?

Ne bavim se politikom da bih bio stožer opozicije, nego da bih bio stožer vlasti

Prvi je jedinstvo srpskog naroda i briga o svim Srbima bez obzira u kom delu sveta žive i rade. Drugi je definisanje dugoročne nacionalne strategije oko najvažnijih pitanja koja se tiču srpskog naroda i treći je rad na ekonomskom snaženju države koja jedino ekonomski snažna može da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju u svakom pogledu.

Pretpostavljam da se nećete izjasniti da li ćete nakon izbora praviti savez sa SNS, ali većinsku javnost verovatno najviše interesuje da li uopšte postoji mogućnost da budete deo buduće vlade i pod kojim uslovima? Ili ste možda pre za soluciju da budete stožer opozicije u parlamentu, naravno, ukoliko u njega uđete?

Zarad vlasti nisam spreman da budem bilo čiji podanik, niti da pređem preko mojih ljudskih i političkih načela

Nisam se ni sportom bavio da bih bio najbolji nosač peškira na klupi, nego da bih bio najbolji na terenu, jer samo tako možete da postignete cilj i pobedite. Isto je i u politici, ne bavim se njom da bih bio stožer opozicije, nego da bih bio stožer vlasti i bio u prilici da nešto uradim. Da li ću biti u toj poziciji, to ne znam, ali znam da zarad vlasti nisam spreman da budem bilo čiji podanik, niti da pređem preko mojih ljudskih i političkih načela. Eto, u tom okviru će se i kretati moje postizborno ponašanje.

Share