STUDENTI IZ REGIONA POMOGLI DECI SVRATIŠTA

STUDENTI IZ REGIONA POMOGLI DECI SVRATIŠTA

U duhu prazničnog darivanja, više od 250 studenata iz celog regiona se udružilo i sprovelo humanitarnu akciju prikupljanja garderobe, slatkiša i sredstava za higijenu za decu Svratišta u Krfskoj ulici u Beogradu. Paketići su uručeni uz simbolično puštanje balona, a pokloni su pristizali autobusima, privatnima utomobilima, prekoprijatelja…

Skupili smo 45 džakova odeće, 12 džakova obuće, 15 paketa slatkiša”
Emilija Georgijević, studentkinja Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC

Sigurni smo da će ovi mladi ljudi izrasti u prave stručnjake a na prvom mestu u dobre prijatelje. Preko 250 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije se uključilo u akciju slanja paketića, deci kojima su u ovom momentu oni najpotrebniji i da ublaže tegobe štićenika Svratišta za decu ulice u Beogradu, spremajući se za takmičenje Marketing Challenge. Umesto kotizacije, gde će predočiti najbolje ideje iz marketinga u organizaciji Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC, pokazali su još jednom da su humanost i empatija najvažniji ljudski resursi danas.

“Humanitarne akcije uvek spajaju ka istom cilju a to je pomoć drugome”
Ana Grivec, studentkinja iz Slovenije

Kako bi im pokazali da nisu usamljeni u svojoj humanosti, studentima su se prudružili i profesori fakulteta.
“Čim smo napravili konkretan plan takmičenja u neformalnom razgovoru sa našim kolegamaiz Banja Luke, rešili smo da pokrenemo humanitarnu akciju i priča se preko društvenih mreža proširila na ceo region. Skupili smo 45 džakova odeće, 12 džakova obuće, 15 paketa slatkiša”, kaže Emilija Georgijević, studentkinja Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC. Ana Grivec iz Slovenije je dodala da humanitarne akcije uvek spajaju ka istom cilju a to je pomoć drugome.

Share