MIRJANA KARANOVIĆ ZA KARAKTER: NIKAD ME NISU DOTICALE OPTUŽBE NACIONALISTA ZBOG SVOJIH ULOGA

mirjana-karanovic

To su najobičnije besmislice. Ja sam glumica

MIRJANA KARANOVIĆ u velikom intervjuu za KARAKTER

Piše Nenad Čaluković

Foto Nebojša Babić

Naša kultna glumica Mirjana Karanović izjavila je u velikom intervjuu za Karakter da nije zažalila ni zbog jedne svoje uloge, ali jeste zato što je sarađivala sa nekim ljudima.

I to što sam zažalila nije me nikada potreslo ili pogodilo – upravo zbog toga što je kratko trajalo

“Jesam zažalila, ali ne zbog uloge, nego zbog nekih ljudi sa kojima sam pristala da radim. Uloga se uvek može odigrati, ali je problem sa ljudima koji neće da sarađuju, koji stalno kasne, koji samo odrađuju svoj posao, kao da je to neka kancelarijska obaveza. Zatim, kada radim sa rediteljem koji se apsolutno boji ili ne želi da čuje moje mišljenje, tada zažalim što sam pristala da sarađujemo. Ukoliko ne mogu da napustim projekat, onda pokušam da se prilagodim novim okolnostima, ali znam da takve predstave ili filmovi, koji u sebi nemaju ljubavi i poštovanja, ne traju dugo. Ako nema radosti ili sreće kada se sretnemo da igramo, onda se brzo sve potroši. I to što sam zažalila nije me nikada potreslo ili pogodilo – upravo zbog toga što je kratko trajalo”, rekla je Karanović.

Upitana koliko su je doticale opaske, odnosno optužbe, o društveno angažovanim ulogama, kao i da li je to tretirala kao deo folklora nacionalističkog korpusa, ona je konstatovala da su to besmislice.

“Nisu me nikada doticale, kako vi kažete, optužbe. To su najobičnije besmislice. Ja sam glumica”, naglasila je Karanović.

Ceo intervju Mirjane Karanović, u kome se osvrnula na svoju glumačku i rediteljsku karijeru, ali i otkrila zašto je odlučila da se više ne bavi političkim angažmanom, pročitajte u magazinu KARAKTER, koji je na kioscima.