Hit grupe Clash “London Calling“ sada ima verziju “Kyiv Calling“

Izvor: N1

Ukrajinski pank bend je prepravio stihove hita grupe The Clash iz 1979. godine “London Calling”, pozivajući svet da podrži Ukrajinu.

Snimljen nedaleko od linije fronta, tekst poziva ostatak sveta da podrži odbranu zemlje od ruskih osvajača, ali i da prenesu, kako Gardijan navodi, poruku otpora i podizanja morala.

„Kijev poziva ceo svet… Izađite iz neutralnosti, dečaci i devojke“, pevaju tri člana „Betona“ u novoj verziji starog, planetarnog hita.

Trojica članova te, kako sebe nazivaju, “pank-hardkor” grupe, čine arhitekta, ortoped i biznismen. BBC prenosi da su istakli da su snimili pesmu u gradu Lavovu u zapadnoj Ukrajini i da su ih članovi grupe The Clash podržali.

Deo teksta su i reči – “The iron age is coming, the curtain’s coming down” (Gvozdeno doba dolazi, zavesa se spušta) i  “Kyiv calling to the Nato zone/Forget it, brother, we can’t go it alone” (Kijev poziva na NATO zonu, zaboravi, brate, ne možemo sami)

Gardijan javlja da je ovu verziju popularnog hita “izmiksovao” u Los Anđelesu muzički producent Deni Saber, nekadašnji član grupe Black Grape, koji je sarađivao sa Dejvidom Bouvijem i Rolingstonsima.