BUDI KARAKTER! PODRŽI POZORIŠTE!

milena-bata

Pozorište trpi ozbiljne posledice epidemiološke krize i prolazi kroz jedan od najtežih perioda. Nemerljiva je važnost teatra za kulturni kapacitet društva, ali i svakog od nas. Zato Karakter podržava pokušaj svih pozorišta u zemlji da podignu svoje zavese i pored teške zdravstvene, ali i finansijske situacije.

Šta su o značaju pozorišta govorili ili šta misle oni koji su već ostavili neizbrisiv trag u njegovom bitisanju? 

Danilo Bata Stojković

Čemu teatar? Pa, duhovnost je potrebna svakom čoveku. Svakom čoveku je potrebna, a kamoli jednom čestitom čoveku

Milena Dravić

U ovom vremenu koje se toliko zahuktalo protiv čoveka, njegovog života, volje i ljubavi, pozorište je jedini spas za dušu, za srce i za mozak čoveka, da može da opstane…

Dušan Kovačević

Pozorište ima neku magnetsku moć za ljude koji su često na samoj ivici realnog života.

Branislav Nušić

Na pozornici se najpre digne zavesa, pa se tada odigra drama. U životu to drugačije biva: najpre se odigra drama, pa se onda digne zavesa.  

Nataša Ninković

Pozorište je za nekog potreba, za nekog razonoda, nekome nahrani dušu, nekom oči…ako je u pitanju dobra dramska literatura nahrani i mozak i dušu. Pozorište često otkriva vašu unutrašnjost, vaš ukus, govori nam o prošlosti, raspetljava sadašnjost, nagoveštava budućnost.

Gorčin Stojanović

Videti živog čoveka na sceni, lekovito je, čini mi se, ne samo nama kojima je teatar drugo ime za život, nego i onima koji taj život i to pozorište, čine mogućim, gledaocima, dakle.

Anica Dobra

Pozorište su naši koreni. 

Živelo pozorište!

Share