TAMARA JOKANOVIĆ: Budilnik

tamara jokanović

Generalna direktorka Represent Communications Tamara Jokanović za KARAKTER.

tamara jokanović

Još jedna godina za nama… Po mnogima veoma uspešna, reklo bi se. Svi su mahom već sumirali rezultate, proslavili male i velike pobede. A porazi? Priča li iko o njima uopšte ili mi se samo čini da se nekako uvek izgube u novogodišnjoj euforiji i prazničnoj čaroliji? Pa to im je valjda i svrha! Da mislimo na lepe trenutke i događaje protekle nam godine.

A onda… Je li početak godine vreme da se vratimo u realnost, da otvorimo oči i vidimo da li nam se želje koje smo zamislili tokom novogodišnje noći ili pada zvezde padalice ostvaruju ili su se već ostvarile? Jeste li otvorili oči?

Vidite li svetlo na kraju tunela ovog januara, godine prosperiteta, kažu, ili ste se vratili svojim tamnim temama i večitim kritikama kako smo mogli a nismo, a i dalje sedite na istom mestu, prebirate iste teme i iste probleme i čekate da nam nebo pomogne u ostvarivanju sopstvenih želja?

Vreme je da se probudite! Ne samo ovog januara, već svakog dana ove godine. Prosperitet i uspeh nam neće doći preko noći. Iako sam, kažu, večiti optimista, mislim da ni sreća ne pokuca na vrata onima koji ne rade vredno svakog trenutka kako bi dočekali svojih pet minuta.

Potrebno je mnogo uloženog rada, napora, volje, energije, želje za uspehom i vere da radite ispravnu stvar!

Morate da verujete u postavljene ciljeve, ma kako oni bili visoko postavljeni. Za vredne „stvari“ se vredi protegnuti, dati malo više od prosečnih domašaja. Jer… tek onda ćemo shvatiti zašto se vrh jelke poslednji kiti i zašto se lampioni na ukrašenu jelku stavljaju na kraju, da zasijaju.

Svi znamo da je svaka promena teška i da je svaki novi početak neizvestan, ali to ne znači da zbog toga treba da odustanemo od svojih ciljeva i želja.

Ponekad nam se put do ispunjenja istih može učiniti haotičnim, nejasnim i može da nas vrati na početak ili nas može vrteti u krugu gde se ne nazire kraj… Zapravo, kraj nas vodi početku nečeg novog… možda još boljeg, još svetlijeg, još lepšeg nego što smo zamislili u svojoj glavi.

Zato glavu gore, inspiracije i motiva ima na pretek, nije ih teško pronaći. I to je pitanje stava. Pa da za početak krenemo odatle!