JOVANA POLIĆ ZA KARAKTER: IZLAZAK IZ DOBA ZLOG

Foto: Božana Pavlica/FoNet
JOVANA POLIĆ, direktorka TV produkcije JSP, govori za KARAKTER
KARAKTER DRUŠTVA

PODANIČKI. Živimo deceniju straha, (materijalne i moralne) bede, otetih institucija. Pristajemo na primitivizam, bahatost, otimanje. Ne hajemo što smo poniženi, prevareni, opljačkani. I pored svega, najveći broj građana je apatičan. Ako 3. aprila na birališta izađe manje od 3.800.000 građana, zaslužili smo sve što nam se dešava.

Zauzdali su medije, oteli institucije i danas im je samo nebo granica za sve kriminalne radnje kojima finansiraju opstanak na vlasti

KARAKTER MEDIJA

ZAUZDAN. Stidim se, neretko, onih koji se zovu mojim kolegama. Medijska scena je razvaljena: moralno, ekonomski, profesionalno. I pored, formalno, nekoliko hiljada novinara i nekoliko stotina medija, čast profesije čuva tek stotinjak ljudi. A uz to, upravo te novinare vlast, uz svesrdnu podršku njihovih poslušničkih medija, kriminalizuje, targetira, omalovažava i naposletku onemogućava da rade svoj posao.

KARAKTER VLASTI

KRIMINALAN. Zauzdali su medije, oteli institucije i danas im je samo nebo granica za sve kriminalne radnje kojima finansiraju opstanak na vlasti. Egzibicionističkim oglašavanjem i egzaltiranim najavljivanjem državnih udara, atentata i ratova raznih medijskih i inih Vučićevih megafona vlasti, zatrpali su sve pljačke, korupcije, otimanja, malverzacije, podmetanja, nasilje, rušenje, ubijanje (ljudi i zemlje).

Ako 3. aprila na birališta izađe manje od 3.800.000 građana, zaslužili smo sve što nam se dešava

KARAKTER OPOZICIJE

MALOBROJNA. Na ovim izborima će oni koji su istinska opozicija izaći u dve ili tri kolone, iako će biti bar još nekoliko opozicionih lista nalik onoj, onomad, Šapićevoj. I za koju god od tih opozicionih lista da glasamo, ne biramo manje zlo, već biramo jedinu alternativu za izlazak iz doba zlog.