DA LI SE IZ PARLAMENTA BEZ OPOZICIJE ŠIRI NAJOZBILJNIJI “OPOZICIONI BUNT”: NENAD ČALUKOVIĆ

nenad-calukovic

Skupština ne sme da bude poligon za obračun sa bilo kim iz javne sfere ko u medijima iznese kritički stav o režimu

NENAD ČALUKOVIĆ, urednik magazina Karakter, u stalnoj kolumni “Budi karakter”

Apsolutno cenim sve što je Jelisaveta Sablić uradila za jugoslovensku i srpsku kinematografiju. Seka je obeležila poslednju epohu filmske i pozorišne umetnosti, ali i uvek pripadala onom delu modernog i antinacionalističkog establišmenta, koji je, neretko, imao hrabrosti da iskaže svoje stavove. Nije se libila da se izjasni i o ovom trenutku, ali je ostao opor i otužan ukus nakon što se našla na udaru pojedinih  parlamentaraca.

Kultura političkog i javnog dijaloga je još jednom izgubila bitku sa primitivizmom. Ostrašćenost je još jednom, na najbrutalniji način, porazila razum

Kultura političkog i javnog dijaloga je još jednom izgubila bitku sa primitivizmom. Ostrašćenost je još jednom, na najbrutalniji način, porazila razum.

Sasvim je jasno što su Đilas i ostali opozicioni lideri na udaru vladajućih poslanika – ko je očekivao drugačiji scenario, bio je u zabludi – ali Skupština ne sme da bude poligon za obračun sa bilo kim iz javne sfere ko u medijima iznese kritički stav o režimu. Takav pristup je dugoročno poguban, ne samo za vlast. Zna to očigledno i Vučić, koji je urgentnim izvinjenjem pokušao da spreči dalje širenje svoje štete.

Odavno već tvrdim da Vučićev rejting može ozbiljnije da uzdrma samo neki paradoks

Odavno već tvrdim da Vučićev rejting može ozbiljnije da uzdrma samo neki paradoks. A gde ćete veći od toga nego da se iz parlamenta bez opozicije širi najozbiljnjiji “opozicioni bunt”.

Zato je napad na Seku i baždarenje njenog patriotizma – nepristojan i politički netaktičan. A nije ni džentlmenski.

Budi karakter!

Čitaj Karakter!