Zelenović: Ako budete glasali za nas, živećete duže

Izvor: N1

Nosilac liste koalicije Moramo na parlamentarnim izborima predsednik Zajedno za Srbiju i lider Otvorene građanske platforme Akcija Nebojša Zelenović izjavio je u Danu uživo da je “glas za koaliciju Moramo glas za to da živimo duže”. “Moramo da živimo bolje, moramo da živimo duže, moramo zajedno”, kaže Zelenović.

Prema njegovim rečima, koalicija Moramo se u kampanji fokusirala na direktan kontakt sa građanima.

„Mogu da kažem da smo vrlo zadovoljni, činjenica da smo juče imali punu salu Doma omladine uliva nam dodatno ohrabrenje da će naš rezultat i uspeh koalicije koja je nastala praktično pre nekoliko meseci biti veliki. Mislim da je dobro da znaju da koalicija Moramo, koja nastupa u Beogradu pod brojem 7, a na parlamentarnim pod brojem 9, ima i svog predsedničkog kandidata profesorku Biljanu Stojković. Sama činjenica da se ona kandidovala je znak da normalost u Srbiji pobeđuje“, rekao je on.

Kako kaže, potpuno nova zeleno-leva koalicija je stvorena u trenutku kada niko nije verovao da je moguće da se napravi nova politička opcija.

“Koja ima i nove ljude u politici i nove politike i novi pristup politikama, nudi dobar i kvalitetan program, od početka emituje zajedništvo. Aleksandar Jovanović Ćuta kao iskreni borac za životnu sredinu, Biljana Stojkovič svuda putuje s nama, ljudi jako lepo reaguju, imam utisak da u tom nekakvom levom prostoru nedostaje jedan dobar kandidat, mislim da je dobro što se Biljana Stojković pojavila, jer je ženski kandidat i takođe istaknuti aktivista. Moramo da živimo bolje, moramo da živimo duže, moramo zajedno”, kaže Zelenović.

Glas za Moramo je, naglašava, “glas protiv Rio Tinta, ali ne protiv Rio Tinta kao kompanije, nego kao simbola nezakonitog rudarenja”.

“Glas za nas je glas za to da živimo duže. Vrlo praktično, u ovom trenutku stanovnici u Evropskoj uniji žive u proseku 15 godina duže. Glas za Moramo je glas za duži život, ja ne znam da li to još neko nudi, ali mi nudimo. Ako budete glasali za nas, živećete duže, jer ćemo prečistiti vazduh, uredićemo otpadne vode, omogućićemo pijaću vodu za svaku kuću… To je ono što nudi koalicija Moramo”, rekao je Zelenović.