Veselinović: Šokirani smo predlogom Šapića da zelene površine pretvori u parking

dobrica veselinović
Izvor: Beta

Kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović izjavio je danas da su svi iz pokreta Ne davimo Beograd i koalicije “Moramo za dobar grad” “potpuno šokirani” predlogom kandidata za gradonačelnika naprednjaka Aleksandra Šapića “da se zelene površine zamene parking prostorima”.

„Sa nevericom smo videli vest da kandidat Srpske napredne stranke ima plan da neiskorišćene zelene površine betonira i pretvori u nova parking mesta“, rekao je Veselinović.

On je istakao da upravo suprotno predlaže koalicija „Moramo za dobar grad“ a rešenje problema saobraćaja vidi u ulaganju u javni prevoz i izgradnju garaža.

„Pokret Ne davimo Beograd i koalicija ‘Moramo’ se zalaže za očuvanje i uvećavanje zelenih površina a plan za rešavanje parkiranja i problem saobraćaja je ulaganje u javni prevoz i izgradnju dodatnih garaža u javnom vlasništvu“, kazao je Veselinović.

Kako je saopšteno iz Veselinovićevog izbornog štaba, deo predloga koalicije “Moramo” za kvalitetniji saobraćaj u glavnom gradu se odnosi “na ukidanje uličnog parkiranja i sadnju drveća na tim lokalitetima i izgradnju biciklističkih i pešačkih staza”.

Prema tom predlogu, sav prihod od naplate parkinga “usmeravao bi se u poboljšanje javnog prevoza i razvoj sistema javnih bicikala kao i ostalih mera održive urbane mobilnosti”.