Valjevski Lokalni front: Otvaramo novo poglavlje u političkom životu naše zemlje

Izvor: Danas; Z. Mišić / Foto: Lokalni front Valjevo

Lokalni front Valjevo od svog nastanka dosledno zastupa ideje direktne demokratije i građanske participacije. Za to im, kako ističu, nisu potrebne stranačke centrale, uputstva i direktive.

“Sami smo krojači svoje sudbine, naročito zato što predstavljamo i branimo interese svog grada i svojih komšija”, ističu ekološki aktivisti iz Valjeva.

Po odluci njihove redovne Skupštine održane 26. decembra prošle godine Lokalni front Valjevo je otpočeo postupak predizbora, na osnovu čijih rezultata će se kandidati iz Valjeva rangirati na listi zeleno-leve grupacije Moramo, koju čine Otvorena građanska platforma Akcija, pokret Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak.

Oni su prethodnih dana na društvenim mrežama organizovali predstavljanje biografija svojih kandidata za učešće na predizborima. Azbučnim redom su predstavljeni: Ivan Manić, profesor engleskog jezika, Jasminka Nedeljković, dipl. ekonomista u penziji, Ljubomir Radović, profesor geografije i Draginja Ristić, profesor engleskog jezika.

U periodu od 1. do 13. februara Lokalni front Valjevo organizuje onlajn glasanje preko interneta, uz glasanje uživo na javnim mestima koje će biti na štandovima po gradu, kao i glasanje u njihovim prostorijama, u ulici Dr Pantića br 37.

Po njima, građani će, prvi put kod nas, na ovaj način direktno odlučivati o tome koga žele kao svog predstavnika u Skupštini Srbije.

“Zahvaljujemo se sugrađanima na odličnim reakcijama na najavu predizbora na društvenim mrežama i pozivamo ih da se uključe i do kraja isprate ovaj demokratski proces kojim otvaramo novo poglavlje u političkom životu naše zemlje”, kažu iz LF Valjevo i za kraj poručuju svojim Valjevcima: „Moramo, zajedno i drugačije, za normalnu Srbiju!”.