Vacić: Zrno po zrno – pogača, kamen po kamen – velika Srbija

Izvor: Beta

Predsednički kandidat Srpske desnice Miša Vacić izjavio je da se kandidovao za predsednika da bi izneo svoju politiku o ujedinjenju srpskih zemalja i budjenju srpske svesti, ali i o ispravljanju grešaka učinjenih prema srpskom narodu.

„Ta politika će kad-tad pobediti, ako treba i za 12 godina. Idemo postepeno, zrno po zrno pogača, a kamen po kamen ‘velika Srbija’“, rekao je Vacić za „Politiku“.

On je naveo da je jedini predsednički kandidat koji ima ideološki pravac, dok se ostali kandidati bave „kalkulacijama“.

„Ko još govori o oslobodjenju i ujedinjenju srpskih zemalja, o čemu ja govorim od kada sam ušao u politiku. Srpska desnica se zalaže da svi Srbi žive zajedno u jednoj državi, slično onom što (ministar unutrašnjih poslova Aleksandar) Vulin naziva ‘srpskim svetom’, ali čak ni on dovoljno konkretno i jasno kao što ja kažem“, naveo je Vacić.

On je kazao da se pozvao Zavetnike, Demokratsku stranku Srbije (DSS), Srpsku radikalnu stranku (SRS) i Suvereniste – Dosta je bilo (DJB), Zdravu Srbiju (ZS) i Živim za Srbiju, da izadju na izbore zajedno ali da na taj predlog niko nije odgovorio.

“Zalagao sam se da izadjemo zajedno i sigurno bismo imali najmanje 10 odsto i bili bismo druga politička snaga posle SNS, ali uzalud. Neverovatna je stvar šta bismo uradili da smo izašli zajedno”, naveo je Vacić.