Toma Fila (SPS): Učinićemo napor da život penzionera bude lakši i humaniji

Izvor: Beta / Foto: Youtube Printscreen

Kandidat Socijalističke partije Srbije za gradonačelnika Beograda, advokat Toma Fila izjavio je na izbornom skupu u Obrenovcu da će socijalisti učiniti dodatan napor da život penzionera, kojih u Beogradu ima više od 405.000, bude lakši i humaniji.

Kako je saopšteno iz SPS-a, Fila je rekao da su najstariji sugrađani prioritet te izborne liste, i da će se založiti da se rad gerontodomaćica, koje neposredno pomažu starim ljudima, „još više unapredi povećanjem njihovog broja, u cilju još većeg obuhvata lica kojima je potrebna pomoć“.

Na skupu se obratio i predsednik Udruženja penzionera Srbije i kandidat za narodnog poslanika SPS-a Andrija Savić, koji je istakao da je „ponosan na broj klubova za penzionere kojih danas ima čak 32 na području Grada Beograda“.

„SPS je snažno podržala rešenost Vlade Srbije da se primanja penzionera usklade sa rastom troškova života, i što je nas iz Udrženja penzionera Srbije u poptpunosti opredelilo da podržimo listu ‘Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila-gradonačelnik Beograda’“, kazao je Savić.

Skupu su prisustvovali i predsednik SPS-a Ivica Dačić, potpredsednik SPS-a i koordinator za Beograd Aleksandar Antić, predsednik gradske organizacije SPS Beograd Nikola Nikodijević i potpredsednik SPS-a Žarko Obradović.