Tepić: Nema sumnje da je vlast već spremna da pokrade ove izbore, kao i svaki put od 2012.

Ona je za vikend izdanje novina „Nova“, na pitanje kojim rezultatom bi bila zadovoljna po okončanju kampanje, istakla je da je prvi i ključni rezultat da motivišu građane da što masovnije izađu na izbore.

Tepić je izrazila očekivanje da predsednički kandidat „Ujedinjene Srbije“ Zdravko Ponoš biti izazivač aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u drugom krugu, a da „beogradski izbori budu kapitalizovani po meri Beograđana, a ne Vesića i Vučića i njihovih koruptivnih kombinacija“.

Upitana o tome što se ona, kao prva na listi za parlament i Vladeta Janković kao nosilac liste za beogradske izbore ispred „Ujedinjene Srbije“ nalaze na suprotnim političkim polovima, Tepić je rekla da „živimo u autokratiji i da su u takvim sistemima ideološke razlike sekundarne, da nisu nebinte, ali da nisu prioritetne“.

Tepić je istakla kako „nema sumnje da je vlast već spremna da pokrade ove izbore, kao i svaki put od 2012“ i istakla da se krađe na sprovodi samo na dan izbora, da se tad finalizuje, a da se sprovodi kroz medijsku propagandu i „satanizaciju opozicije“ u programima televizija sa nacionalno frekvencijom i javnog servisa Radio-televizije Srbije „koji ponekad deluje gori od Pinka“.

„Na Pinku jesmo mete najbrutalnije propagande, kao na poternicama svakodnevno, ali RTS čini drugo zlodelo – ignoriše i nas i svako kritičko mišljenje, brisani prostor, kao da niko osim vlasti ni ne postoji“, rekla je Tepić.

Ona je ocenila da su direktor i glavni urednik RTS Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović, koje je nazvala dvojicom penzionera, „očigledno zato i zadržani – da bi ovako nešto sprovodili na javnom servisu koji svi plaćamo“.

„Sve to isto spada u krađu izbora, kao i pritisak na zaposlene prevashodno u javnom sektoru“, rekla je Marinika Tepić.