Tepić i Obradović objasnili zašto neće na Pink, Ponoš odložio gostovanje

Izvor: N1

Nosilac liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Marinika Tepić napisala je na svom Tviter nalogu zašto ta koalicija neće da gostuje na TV Pink. Kandidat za predsednika Srbije Patriotskog bloka Boško Obradović je, takođe, rekao da neće ići na TV Pink, jer ne trči za mrvicama koje baci medijski tajkun, kao što sada “Željko Mitrović poklanja, posle 10 godina pljuvanja, vređenja, klevetanja i laži – 15 minuta”. Kandidat za predsednika “Ujedinjene Srbije” Zdravko Ponoš morao je, zbog obaveza, da odloži gostovanje na Pinku.

„Zašto nećemo na Pink u 18:15: Zato što je to fabrika zla koja krije ko joj je platio spot uoči ubistva Olivera Ivanovića. Koja “ubija” i nas žive. Za to nagrađena državnim kreditom i neplaćanjem poreza. Neka pročitaju ovaj odgovor u tom terminu, dok još imaju frekvenciju“, napisala je Tepićeva na Twitteru.

Predsednički kandidat koalicije „Ujedinjena Srbija“ Zdravko Ponoš nije prihvatio prvi poziv televizije Pink za predstavljanje svoje kandidature, zbog kako je rekao ranije zakazane posete Vranju i Vladiničinom Hanu, ali je istakao da je otvoren za dogovor oko drugog termina. „Današnji poziv za sutrašnje predstavljanje kandidature na Pinku nisam mogao da prihvatim jer ću sutra biti u Vranju i Vladičinom Hanu. Otvoren sam za gostovanje u nekom drugom terminu i rado ću se odazvati. Čim dobijem datum i vreme, obavestiću vas“, napisao je Ponoš.

Istakao je i da će rado prihvatiti duel sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

“Naravno, ukoliko odlazeći predsednik Vučić ipak prihvati poziv na duel, dovoljno je da mi mesto i vreme javi 2 sata ranije. P.S. Može bilo gde, ispred seoskog doma, ispred zadruge, uz pivo… A može i na RTS-u. Neka bira gde hoće”, dodao je Ponoš.

Kandidat Patriotskog bloka za predsednika Srbije Boško Obradovićje, gostujući  jutros u emisiji “Probudi se” na Nova S, da jeste mali, ali ne može se raeći da ga nema – jeste da su tv sa nacionalnom frekvencijom počele da pozivaju predstavnike opozicije. Smatra da je to ishod i međustranačkog dijaloga i bojkota, ali i borbe opozicije i protesta.

Opozicije nema u udarnim, večernjim terminima na RTS, izuzev emisije “Reč na reč” koju rade sa CeSidom, ali ima gostovanja u neki drugim emisijama, u jutarnjim programima, naveo je.

Govoreći o Pinku na kom je nedavno gostovao lider SDS i predstavnik koalicije “Ajmo, ljudi” Boris Tadić, Obradović kaže: “Ne pamtim da je neko iz opozicije mogao da gostuje na TV Pink poslednjih 10 godina. I sada Željko Mitrović glumi nekog dobrog čoveka koji je, je li, udelio opoziciji nekih 15 minuta. I ja se, naravno, tome neću odazvati. Prekosutra imam taj termin koji mi Željko Mitrović poklanja, da posle 10 godina pljuvanja, vređenja, klevetanja i laži – i svega onog što je moglo da se čuje ne samo o meni, već i o celoj opoziciji – sada nam daje 15 minuta. Dakle 15 minuta u odnosu na 10 godina laži i kleveta”, dodao je.

Obradović je rekao da nije spreman da trči za mrvicama koje baca neki medijski tajkun, navodeći i da toj televiziji, inače, “treba da bude oduzeta nacionalna frekvencija”.

“TV Pink nije medij, ona je propagandni kanal vladajuće stranke i poslednjih nekoliko nedelja glumi objektivnost, pa u izbornim blokovima objavljuje sve učesnike izbora”, rekao je Obradović, navodeći da ta televizija 10 godina “truje narod i moralno i politički”.

Rekao je da ide na druge televizije, čak i na one s čijim se uređivačkim politikama takođe ne slaže, ali Pink je “neka granica” koju, kako kaže, neće preći, lično on.

Boris Tadić gostovao je u nedelju na Pinku, a ta emisija izazvala je buru u javnosti. On ima drugačiji stav od Tepićeve i Obradovića i kaže da bi “u svrhu prodora svakog milimetra istine do građana” prihvatio i da su mu gostovanje ponudili na deponiji. “Prihvatio sam poziv da gostujem u emisiji Hit tvit, jer se sve vreme borimo za duel sa vlašću na najvišem nivou i zato nisam imao pravo da odbijem duel sa premijerkom (Anom Brnabić) i predsednikom Skupštine (Ivicom Dačićem). Od ovoga viši nivo bi bio samo duel sa Vučićem, na koji ga pozivam sve vreme. Dakle, ovakav duel u svrhu prodora svakog milimetra istine do građana bih prihvatio i da su ga ponudili na deponiji”, kaže u intervjuu za “Novu” lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.