Tadić o gostovanju na Pinku: Pokušao sam da razbijem laži u situaciji „3 na 1“

Izvor: Nova

Prihvatio sam poziv da gostujem u emisiji Hit tvit, jer se sve vreme borimo za duel sa vlašću na najvišem nivou i zato nisam imao pravo da odbijem duel sa premijerkom (Anom Brnabić) i predsednikom Skupštine (Ivicom Dačićem). Od ovoga viši nivo bi bio samo duel sa Vučićem, na koji ga pozivam sve vreme. Dakle, ovakav duel u svrhu prodora svakog milimetra istine do građana bih prihvatio i da su ga ponudili na deponiji, kaže u intervjuu za “Novu” lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

On je kazao da je emisija bila prvi pravi duel vlasti i opozicije u poslednjoj deceniji i dodaje da je to izuzetno značajno.

„Bez takvih duela prosto ne možemo da pred građanima suprotstavimo istinu lažima. Bez ovakvih emisija, svako se obraća samo svom biračkom telu, što nas održava u status quo, koji odgovara samo Vučiću. Moj utisak je da smo makar na par sati mogli pred gledaocima Pinka da ogolimo bar deo laži kojima im se ispira mozak već deset godina“, smatra on.

Tadić kaže da je u situaciji “tri na jedan” pokušao da razbije decenijske laži, što je, kako je kazao, prilično teško.

“Moramo koristiti svaki prostor i boriti se do kraja pre svega spram cilja koji je ispred nas, a ne spram okolnosti u kojima smo prinuđeni da se za taj cilj borimo. Okolnosti u Srbiji su takve da nemamo pravo na bilo kakav izgovor za odustajanje od borbe na svim frontovima”, rekao je lider SDS.

Share