Stojković pita Vučića: Kome biste da budete predsednik, fantomima ili građanima?

Izvor: N1

Predsednička kandidatkinja koalicije “Moramo” Biljana Stojković navela je u otvorenom pismu predsedničkom kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću da postoje dokazi o upisu fantomskih birača u birački spisak, i upitala ga da li je legitimnost pobednika na takvima izborima njegov odnos prema poštenju i pravdi.

Stojković je u pismu Vučića da navela da opozicija ima dokaze aktuelna vlast SNS-a krivotvori i upisuje u birački spisak fantomske birače na adresama drugih građana kojima su ti ljudi nepoznati, a na kojima nikada nisu stanovali.

„Vi i Vaši saradnici masovno pravite popise sigurnih glasova i zahtevate da građani slikaju glas za Vas, te da snimak dostave koordinatoru SNS-a radi unovčenja svog glasa“, navela je Stojković.

Vučića je upozorila da mora biti svestan da su takvi postupci zabranjeni Ustavom i zakonima, a da je njegova dužnost, kao predsednika Srbije, da ih poštuje.

“Kome nameravate da budete predsednik – fantomima i podanicima ili građanima Srbije? Gospodine Vučiću, da li je legitimnost pobednika na takvima izborima Vaš odnos prema poštenju i pravdi? Zašto nas toliko omalovažavate i prezirete? Da li su za Vas samo kupljeni i ucenjeni građani – dobri građani”, upitala je Stojković.

Vučiću je pitala i odakle potiče novac za “masovno podmićivanje glasača”.

“Šta ste sve naše prodali za toliki Vaš keš? Vazduh, vodu, čitavu našu zemlju”, navela je Stojković.