Stamatović: „Suverenisti“ građanima nude gotova rešenja, a ne obećanja

Izvor: Beta

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović rekao je u Nišu da “Suverenisti” građanima Srbije nude gotova rešenja, a ne obećanja.

„Mi ne kažemo ‘uradićemo’, mi smo to već uradili u našim sredinama i možemo to da primenimo na svaku lokalnu samoupravu u Srbiji. Nažalost, mi nemamo puno mogućnosti da se predstavimo na medijima s nacionalnom frekvencijom, već smo prinuđeni da se terenskom kampanjom približimo našim biračima“, kazao je Stamatović na predizbornoj konvenciji.

On je istakao da se politički program Suverenista bazira na poštovanju Ustava Srbije. „Mi se zalažemo da nosioci suvereniteta, kao što i piše u Ustavu, budu građani, odnosno narod. Sve ono što je njihov interes za nas je svetinja“, rekao je Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

Prema njegovim rečima, interes građana Srbije je zaštita ekonomije i poljoprivrede, subvencije domaćim privrednicima, a ne strancima i borba protiv korupcije.

“Za čvršće veze s ruskim tržištem”

“Zalažemo se za čvršće veze s tržištem Ruske Federacije, a ne s Evropskom unijom ili NATO alijansom koja je nanela ogromnu štetu državi Srbiji”, naglasio je Stamatović i dodao da će se Suverenisti u parlamentu zalagati za decentralizaciju.

Nosilac parlamentarne liste Suverenisti, Saša Radulović izjavio je da ta koalicija očekuje dobar rezultat na izborima.

“S građanima razgovaramo o suverenitetu, to je ključna stvar. Mi treba sami da odlučujemo o sopstvenoj sudbini. Ne trebaju nam mentori iz inostranstva”, izjavio je Radulović.

On je rekao da opozicija ima problem da u pojedinim opštinama, naročito u selima, obezbedi kontolore za izbore u nedelju, 3.aprila, jer se ljudi plaše i ne žele da se zameraju svojim komšijama.

“U određenim opštinama kao što su recimo Lebane, Trgovište, Ljubovija, Novi Pazar i Sjenica praktično je nemoguće da nadjemo kontrolore i onda pokušavamo da na ta biračka mesta pošaljemo ljude iz drugih sredina. To jeste veliki problem za opoziciju”, izjavio je Radulović.

Po njegovim rečima, opozicija je dokazala da je falsifikovan rezultat na referendumu o izmenama Ustava i podsetio da je izlaznost na pojedinim biračkim mestima bila neverovatnih 90 ili čak 100 odsto.

Predsednička kandidatkinja liste Suverenisti Branka Stamenković kazala je da bi od njenog izbora za predsednicu Republike građani mogli da očekuju da se prvenstveno bavi sredjivanjem stanja u zdravstvu i socijalnoj politici, a ne “visokom” politikom.