Šapić: Ponašaću se domaćinski, čuvaću Beograd kao da je moj

aleksadar sapic
Izvor: FoNet

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je mnoge stvari uspeo da uradi na Novom Beogradu i da nema razloga da ne pokuša to da uradi i u Beogradu, a veruje da će uspeti.

Šapić je na TV Pink izjavio da će, iako u ponoć počinje predizborna tišina, ovih dana nastati haos jer će svi politički akteri pokušati na sve načine da proguraju svoje ideje.

On je ocenio i da je ova kampanja bila po mnogo čemu specifična, naročito zbog rata u Ukrajini, koji je, što je potpuno legitimno, zasenio sva politička dešavanja, ne samo kod nas.

Činjenica je da se pokazalo kako ovaj rat može da destabilizuje čitav svet, Evropu naročito, koja se nalazi u stanju u kom nije bila nikad od Drugog svetskog rata, a ekonomske posledice se još ne znaju, rekao je Šapić.

On je istakao da od kada je uvedeno višestranačje u Srbiji niko na lokalnom nivou nije u 45 dana izašao sa 45 tema koje se tiču lokalne samouprave.

Naglasio je da će, zahvaljujući popustima koje će obezbediti Grad, porodice moći da uštede nekoliko hiljada evra.

Trebalo bi, smatra on, otvoriti pitanje preimenovanja Mosta na Adi, jer Srbija ima dovoljno velikana, čije bi ime most mogao da ponese.

Na komentare da se u Novom Beogradu ponašao kao da je njegov, Šapić tvrdi da mu je to zapravo kompliment.

“Ponašaću se domaćinski, čuvaću Beograd kao da je moj, trudiću se da ga ostavim onome koji dođe posle mene, kao što se trudim da svojoj deci ostavim kuću u boljem stanju nego što je meni moj otac ostavio”, rekao je Šapić.