Sagovornici o kampanji SNS: Nije sve u asfaltu, nešto je i u markicama na odeći naprednjaka

Izvor: Danas; Miloš D. Miljković / Foto: Printscreen

Srpska napredna stranka započela je kampanju na društvenim mrežama, uz spotove u kojima se prikazuju infrastrukturni projekti uz poruku da je “rezultat primaran”, u kome se smenjuju kadrovi vozova, autoputeva, Kule Beograd, Hrama Svetog Save, kao i Savskog trga, sa spomenikom Stefanu Nemanji.

U drugom spotu, čuje se glas čelnika SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji govori “mi držimo javni dug striktno pod kontrolom, ispod 60 posto”, kao i da je to jedina mera i jedina stvar koja ceo svet zanima.

“Kada sam postao predsednik vlade bilo je 79 posto u odnosu na BPD. Danas je 57,1. Inflacija će biti na nivou od 4 posto i to će biti jedna od najnižih inflacija u celoj Evropi, niža čak i od Nemačke, verovali ili ne. To je sigurnost naših javnih finansija, to je čvrst dinar, stabilan dinar. Ne menja se kurs prema evru već deset godina. Nikada to Srbija nije imala u svojoj istoriji – govori predsednik, dok se smenjuju kadrovi sa njegovog gostovanja na Radio-televiziji Srbije, grafikoni sa statističkim podacima, kao i scene mladih ljudi koji kupuju u marketima.

Prema rečima prvog čoveka Nove stranke Arisa Movsesijana, u bajke Aleksandra Vučića niko više ne veruje. On dodaje da nijedan spot ne može da promeni svakodnevnu sliku povećanja cena osnovnih potrepština, koje dostižu i prestižu evropske cene.

“Ne može se video klipovima napuniti prazan novčanik građana Srbije. Dok novčanici građana „mršave“, dotle se režimlijama prihodi povećavaju bez kontrole javnosti. Najbolja slika ovog režima je otvaranje auto-puta Miloš Veliki. U prvim redovima je predstavljen asortiman najskuplje firmirane odeće, dok se iza tih potrošačkih kreatura, narod doveden za sitne pare raduje preskupo plaćenom auto-putu. Nije sve u asfaltu, nešto je i u markicama na odeći naprednjaka”, smatra Movsesijan.

Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, kaže da mu je žao što je režiser prvog spota u okviru snimka auto puta propustio da prikaže i naplatnu rampu u Doljevcu na kojoj je pre tačno tri godine stradala Stanika Gligorijević. Kako navodi, pored snimka vojne opreme nema snimka helikoptera Omera Mehića i snimka razgovora sa kontrolom letenja.

“Uskoro će se ti snimci ipak pojaviti. Žao mi je što u drugom spotu koji govori o nekakvoj imaginarnoj stabilnosti javnog duga nisu prikazani požar u Kolubari i Obrenovcu. Sećam se Srbije kakvu je prošli put ostavio Vučić. Bez struje, puteva i mostova, sa bonovima za benzin, zejtin i šećer i vidim da je ponovo na tom slepom koloseku i to nikakva Gebelsovska propaganda ne može da negira. Za pripadnike napredne mafijaške organizacije najbolje bi bilo da su obnavljali zatvore a ne da su gradili najskuplje autoputeve u galaksiji”, poručuje Milivojević.