Prelević: Kako Vučić da brani srpske interese kad je uništio parlament

Izvor: Beta / Foto: YT Printscreen (Balkan Info)

Član Skupštine slobodne Srbije (SSS) advokat Božo Prelević, rekao je da su Aleksandru Vučiću u ovom trenutku najveći neprijatelji njegovi stranački saborci, i da je lider SNS-a počeo da se gadi sopstvene stranke.

Prelević je u intervjuu za Novi magazin kazao da istraživanja ukazuju na Vučićev ozbiljan pad rejtinga.

„Vučića sada ‘ubija’ čak i permanentna prisutnost u medijima. Markentiški stručnjaci kažu da najbolju kampanju protiv Vučića vode javni istupi njegovih ministara i Gorana Vesića. I zbog njih se Vučić distancira od sopstvene stranke. Vučić pokušava da podigne rejting tako što napada svoje“, naveo je on.

Po njegovim rečima, Vučić polako počinje da se „gadi“ sopstvene stranke, jer ne može da je kontroliše.

„On povlači liniju odbrane na svoju porodicu i namerava da napusti SNS. Sve češće optužuje svoje ministre i svog koordinatora za bezbednost da mu rade o glavi i da pripremaju atentate. Vučiću su u ovom trenutku veći problem njegovi, nego opozicija“, ocenio je Prelević.

Upitan da li su opstanak i budućnost Srbije danas više ugroženi nego na kraju vladavine Slobodana Miloševića, Prelević je kazao da uvek kada dođe do crveno-crne koalicije prvo budu ugroženi nacionalni interesi.

„Drugo, kod te koalicije nema mirne primopredaje vlasti, kao što je bilo između Živkovića i Koštunice, Koštunice i Tadića ili Tadića i Nikolića. Kod njih se vlast uvek brani na ulici, sopstvenim životima, uzurpacijom medija i svih nivoa vlasti. Mi smo rušenjem Miloševića srušili vlast koja je Srbiju zavila u crno, koja je potpisala Kumanovski sporazum i napravila ozbiljne izdaje u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji“, rekao je on.

Govoreći o predstojećim izborima, Prelević je kazao da opozicija u naredna dva meseca mora da ubedi građane da će njihov glas braniti svim sredstvima, a da će glavni fokus kampanje SNS-a biti da poveća broj apstinenata.

„Građani neće pristati da im neko krade glas i braniće svoju slobodnu volju i na ulici. Ako uspemo da probudimo apstinente i ako bude velika izlaznost, sasvim sigurno će doći do drugog kruga predsedničkih izbora“, istakao je član Skupštine slobodne Srbije.

Prelević smatra da su aprilski izbori početak pada SNS-a i veruje da je realno da opozicija u Beogradu ubedljivo pobedi i da se s dobrom kampanjom Vučić može ozbiljno ugroziti i na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Naveo je da je glavni adut SNS-a to što 60 odsto Srbije nije u prilici da prati nezavisne elektronske medije i ne zna istinu o „kriminalnim“ dešavanjima u vrhu države.

Na pitanje Novog magazina, šta SNS može da ponudi biračima, Prelević je kazao da Vučić biračima nema šta da ponudi osim 100 evra.

„Mi ćemo biti zemlja s dosta puteva, ali na putevima neće biti Srba, jer će Srbi živeti u Nemačkoj. Ipak, trebalo bi imati na umu da je Vučić politički mag. Svako ko njega potceni, napravio je katastrofalnu grešku. On je Srbima rekao da će s Rusijom da brani Srbiju, a savetnici su mu Britanci i Toni Bler“, naglasio je adovokat.

Na pitanje zar Vučić ne brani nacionalne interese, Prelević je kazao „kako može on da brani srpske nacionalne interese kad je više od pola milona građana za vreme njegove vladavine otišlo u inostranstvo?“.

„Kako može Vučić da brani nacionalne interese kad je dozvolio Rio Tintu da kopa po Srbiji i kad dovodi kineske kompanije koje truju Srbiju? Kako Vučić da brani srpske interese kad je uništio parlament? Kako s plantažom marihuane Jovanjicom brani srpski interes? Koje to srpske interese Vučić brani s Veljom Nevoljom?“, zapitao je Prelević.

Upitan da li Ana Brnabić zaslužuje još jedan mandat, Prelević je rekao da je njemu interesantno kako desno orijentisani građani Srbije glasaju da im premijerka bude osoba homoseksualne provijencije ili da im poslanik u parlamentu bude unuk ustaše Eugena Bakareca.

„Do toga može da se dođe samo ako toliko zaslepite svoje pristalice da oni nemaju ama baš nikakvog upliva ko će biti premijer ili poslanik. Hipnoza i mrak su glavni instrumenti Vučićeve tehnologije vlasti. Dakle, SNS ne bira poslanike i premijera na osnovu bilo kakvih kvaliteta. Ta grupacija glasa samo za jednu osobu i nikada ne bi izabrala Brnabićku ili Bakareca“, kazao je Božo Prelević.