Predsednički kandidat Zdravko Ponoš rukuje se na štandu SNS

Izvor: Danas Online / Foto: Youtube Printscreen

Ne zna se kada je i gde tačno nastala ova Ponoševa fotografija, ali pretpostavlja se da je uslikan tokom nekog od prethodnih dana u Beogradu.

Podsetimo, general Zdravko Ponoš, koji je odnedavno kandidat koalicije Ujedinjena Srbija na predsedničkim izborima, već nedeljama je na meti tabloida bliskih vladajućoj SNS.

Ipak, on sam je, kako je „Danas“ već pisao u svom prvom medijskom nastupu po proglašenju predsedničke kandidature dao do znanja da se neće previše baviti medijskim ratom u koji neki pokušavaju da ga uvuku.

„Ne želim da se bavim previše time, to je jedan set laži i narativ koji je uspostavljen još pre 15 godina dok sam bio načelnik Generalštaba. To je došlo iz Šešeljeve kuhinje a sad to rade neki novi klinci iz iste te kuhinje. To nije moj fokus, moj fokus je kako Srbija treba da izgleda“, jednostavno je rekao Ponoš tokom prošlonedeljnog gostovanja u emisiji „Pregled dana“ Njuzmaks Adrije,  upitan kako će se braniti od tabloidne mašinerije.

Negativna kampanja počela je i pre nego što je opoziciona koalicija „Ujedinjena Srbija“ predstavila Ponoša kao kandidata, pre nego što je on tu kandidaturu prihvatio i uopšte govorio o njoj. Od kada je Ponoš i zvanično ušao u kampanju za predsednika Srbije gotovo da nema tabloida koji nije pokušao da ga provuče kroz „toplog zeca“.

Ponoš je danas obišao i aktiviste koji kampuju ispred Predsedništva.