Ponoš: Predsednik da se povuče ako nije u stanju da se nosi sa izazovima

Izvor: N1

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš na predizbornom skupu u Vranju pozvao je predsednika Srbije da se ponaša primereno ozbiljnosti situacije, a ne da saopštava narodu svoju nedoumicu “da li da se češće moli Bogu ili da se besi”. Naglasio je da je to nedolično ponašanje za šefa države i da treba da se povuče sa te funkcije i pre izbora ako nije u stanju da se nosi sa izazovima.

Ponoš je naglasio da spoljna politika ne može biti zasnovana na ličnim odnosima. Putin i drugi zvaničnici su uvek dolazili u vreme kampanje, a sada Vučiću neće da se jave ni na telefon.

Ponoš je ponovo pozvao „odlazećeg“ predsednika na TV duel, taj duel treba da predstavlja civilizovan razgovor da se pokaže građanima da može da se razgovara jer je dosta podela u ovako urušenoj Srbiji.

Ponoš smatra da je potrebno da se obrati građanima i na televiziji Pink iako je to televizija koja je sejala govor mržnje.

“Da su apostoli zaobilazili neke krajeve, hrišćanstvo se nikada ne bi proširilo”, naglasio je i naveo da nisu gledaoci neke televizije krivi za njenu uređivačku publiku.

Naglasio je da je njegova obaveza kao predsedničkog kandidata da predstavi svoj program što većem broju građana.