Ponoš: Nisam NATO general, neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile članice

Izvor: Beta/Nova / Foto: YT Printscreen (Newsmax Adria)

Kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da hrvatsko državljanstvo nije nešto što su on i stotine hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj trebali da traže već, kako je naveo, jednostavno imaju po svom rođenju.

„Ja sam Srbin iz Krajine, rođen sam u Kninu. Proveo sam detinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji meštani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rođenju“, naveo je Ponoš za list Nova.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je navode predstavnika vlasti da je „NATO general“.

“Školovao sam se u našoj zemlji i van nje. Neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile NATO zemlje. Dosta sam radio na uspostavljanju međunarodne vojne saradnje, ne samo kroz program Partnerstvo za mir i na multilateralnom planu, već i bilateralno sa mnogim zemljama. Neke od njih su bile u NATO, ali sam dosta uradio i na uspostavljanju vojne saradnje sa Rusijom i Kinom i ponosan sam na to”, naveo je Ponoš.