Manojlović: Istraživanja pokazala da mladi nisu apatični, već spremni za blokade puteva

Izvor: FoNet / Foto: Youtube Printscreen (K1 Televizija)

Jedan od lidera Inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je da to što je na protestima širom Srbije sve više mladih pokazuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uspeo da ih potkupi sa 100 evra, koje im je podelio proteklih dana.

„Ja mislim da mladi ljudi u Srbiji zaslužuju mnogo više od tih 100 evra. Tih 100 evra su dobili jer su se pobunili i to je sjajna poruka. Nastavite da se bunite i uvek ćete dobijati više“, rekao je Manojlović na protestu u utorak u Kragujevcu.

On je u intevjuu za portal Glas Šumadije izjavio da istraživanja pokazuju da mlade nije tako lako izmanipulisati i prevariti i da su oni jedan od ključnih faktora zbog kojih su blokade puteva bile veoma uspešne.

“To očigledno boli vlast. Posebno kategorija od 18 do 30 godina. Rezultati poslednja dva istraživanja koja su oni naručili, pokazali su da mladi nisu apatični, već da su spremni i za blokade puteva”, kazao je Manojlović i dadao da je u svim njihovim akcijama ima mnogo mladih ljudi.

“Tako je bilo i na nedavnim blokadama puteva i sada na protestima i to je ono što sve nas ohrabruje za nove akcije”, istakao je Manojlović.