Koaliciju “Moramo” podržali akademik Kostić, Šabić, Panić i Ceca Bojković

Izvor: Nova.rs / Foto: Youtube Printscreen (NOVA Video)

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić neke od javnih ličnosti koje su potpisom za izborne liste podržale zeleno-levu koaliciju Moramo, saopšteno je danas. Ovu listu je takođe podržao i prorektor BU Ratko Ristić.

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, Moramo su potpisom podržali i novinar Galeb Nikačević, glumica Katarina Žutić, arhitekta i urbanistkinja Iva Čukić, Radina Vučetić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka, profesorka Elektrotehničkog fakulteta u penziji Srbijanka Turajlić i drugi.

Naveli su i da prikupljanje podrške za pokret Ne davimo Beograd, u okviru koalicije Moramo, protiče „sa velikim optimizmom i u dobroj atmosferi“ na 13 lokacija u Beogradu, kao i da je na tim lokacijama primetan „veliki broj građana, ali da čekanja nisu velika“.

„Raduje nas veliki odziv građana koji nam daju podršku. Prema istraživanjima, u ovom trenutku ta podrška je u Beogradu preko 13 procenata, a uvereni smo da od našeg grada možemo napraviti dobar, solidaran, održiv i zeleni grad. Vidimo se na izborima 3. aprila“, naveo je je Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo.

Koaliciju Moramo čine Otvorena građanska platforma Akcija koju predvodi stranka Zajedno za Srbiju, pokret Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak.

I prorektor BU Ratko Ristić potpisom podržao “Moramo”

Prorektor Beogradskog univerziteta Ratko Ristić svojim potpisom podržao je izbornu listu koalicije “Moramo” za predstojeće izbore.

Ristić je rekao da je za njega potpuno prirodno da na ovim izborima podrži koaliciju „Moramo“, a čiji deo je i „Ekološki ustanak“, piše Nova.rs.

„Ja sam danas došao da podržim koaliciju ‘Moramo’ u kojoj je i ‘Ekološki ustanak’ koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, koga ja lično prepoznajem kao jednog od najiskrenijih i najposvećenijih ekoloških aktivista u Srbiji sa kojima sam dosta sarađivao u proteklih nekoliko godina i za mene je potpuno prirodno da ih podržim na ovim predstojećim izborima“, rekao je Ristić.

On je izrazio nadu da će na predstojećim izborima doći do, kako kaže, preraspodele glasova.

“Nadam se da će doći do preraspodele glasova kako na gradskom tako i na republičkom nivou i da ćemo imati više kompetentnih učesnika u političkom životu koji će na značajno viši nivo podići javni dijalog, pitanje odgovornosti i naravno brigu o zaštiti životne sredine”, poručio je Ristić.

Nebojša Zelenović, jedan od lidera kolaicije Moramo objavio je da je proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković potpisom podržala tu listu.

“Hvala uvaženoj Svetlani Bojković na podršci koju je večeras dala listi Moramo, jer to život traži od nas”, napisao je Zelenović u objavi na Tviteru.