Jovanović (DSS): Srbija se obrukala osudom protiv Rusije

Jovanović, predsednički kandidat koalicije Nacionalno-demokratska alternativa (NADA), naveo je da je vlast tim potezom bacila „strašnu ljagu na obraz države“.

„Ovim nedostojnim svrstavanjem uz NATO i zapadni svet, aktuelna srpska vlast je pokazala da sve priče o postojanju nacionalne ambicije, suverenom odlučivanju, nezavisnosti naše zemlje kao i o odlučnosti i hrabrosti njenog rukovodstva predstavljaju mrtvo slovo na papiru i bednu političku propagandu“, naveo je Jovanović.

Dodao je da se Srbija danas „jednostavno obrukala“ i da „ne postoji nijedan režimski medij koji tu činjenicu može promeniti“.

„Gospodo iz vlasti, sram vas bilo. Danas ste dokazali da niste dostojni ni srpske prošlosti, ni srpske budućnosti“, dodao je.

Generalna skupština UN usvojila je večeras rezoluciju kojom se od Rusije zahteva da odmah prestane sa pretnjom i upotrebom sile protiv Ukrajine i da odmah, potpuno i bezuslovno povuče sve vojne snage sa ukrajinske teritorije. Rezolucijom se potvrđuje privrženost suverenitetu, nezavisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama.

Srbija je glasala za rezoluciju, a protiv su bili Rusija, Belorusija, Sirija, Eritreja i Severna Koreja.