Janković: Za ovih deset godina napredna vlast je učinila zločin

Izvor: FoNet/Beta

Mi na ovim izborima imamo ozbiljnu šansu, čini mi se da opozicija nije imala ovakvu šansu decenijama, trenutak njihovog pada se bliži u Beogradu, a ako bismo uzeli Beograd, što je ostvarljivo, ovom režimu zadali bismo udarac, izjavio je u razgovoru sa građanima Zvezdare nosilac liste “Ujedinjeni za pobedu Beograda” Vladeta Janković.

On je istakao da se čini da rat u Ukrajini ide na ruku režimu, ali je ocenio da je to na kratak rok i upozorio da ono što nam se sprema iz Evrope nije prijatno, jer nam spremaju ukidanje Šengena.

„Za ovih deset godina napredna vlast je učinila zločin. Prezadužena smo zemlja, mladi ljudi odlaze i treba vreme da se neke stvari promene, a od aprila prvo ćemo sprovesti kontrolu i reviziju finansijskog stanja, jer samo Beograd na vodi duguje gradu 100 miliona evra“, kazao je Janković.

Dodao je i da se korupciji mora stati na put.

“Nezajažljivost ove vlasti, Vučića i njegovog okruženja, svojstvena je radikalima još od 19. veka”, rekao je on.

Odbacio je kritike i “uvrede u kampanji” da je “elitista iz kruga dvojke”.

“Najbolji deo života proveo sam na Zvezdari, tako da tačno znam prirodu i mentalitet ovog dela grada”, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, čim se stvari stabilizuju, izbori u Srbiji će se vratiti u prvi plan.

Ljiljana Jovčić, koja je u Jankovićevom timu zadužena za socijalnu politiku i socijalnu zaštitu, navela je da samo 11 odsto beogradskih penzionera prima više od 50.000 dinara, zbog čega značajna pažnja mora da se posveti najstarijim sugrađanima.

“Svim penzionerima sa primanjima manjim od 25.000 dinara obezbedićemo novčanu nadokandu, a neophodne su nam institucije za stare, dnevni boravci za stare i nepokretne. Ne govorim da će to biti besplatno, postojaće regresna skala, ali svakako će biti povoljnije od boravka u staračkim domovima”, rekla je Jovčić.

Prema njenim rečima, vrtići moraju biti besplatni i kapaciteti se moraju obnavljati, a obećala je izgradnju tri nova vrtića na Zvezdari ukoliko Janković bude gadonačelnik.