Janković: Koaliciju Moramo gledam kao saveznike sa kojom ćemo upravljati gradom

Izvor: N1 / Foto: Youtube Printscreen (N1)

Kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je u sredu da obećava da će sve biti rađeno transparentno ukoliko bude izabran i poručio da na drugu opozicionu grupu, levo-zelenu koaliciju Moramo, gleda kao na saveznike sa kojima će zajedno upravljati gradom.

“Za mene je svaki njihov uspeh – uspeh ove koalicije”, rekao je Janković, kandidat grupacije stranaka koju čine Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Pokreta slobodna Srbija, Sindikata Sloga, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Građanske platforme.

Janković je kazao da garantuje da će u slučaju pobede na izborima “apsolutno sve biti transparentno” i da će se znati svaki detalj o sklopljenim ugovorima.

Neki računi će morati da se polože, ali to ne znači progon bivše vlasti, već ko je kriv da odgovara po zakonu – ali neće biti osvete, rekao je on.

Janković je dodao da je voljan da za saradnike izabere “prave ljude koji su stručni za ono što rade”.

“To je ono što mogu i što obećavam da ću u najmanju ruku pokušati”, rekao je on.

Zahvalio je okupljenima rečima da bi voleo da jedna kamera stane iza njega, kako bi se videlo da “’ovo nije slučaj Orlić’”.

Rekao je da je za njega prelomni dan za prihvatanje kandidature bio kada su se u jednom danu pojavile dve vesti – da je kvadratni metar u Beogradu na vodi dostigao cenu od 10.000 evra, i da se kasirkama u Maksiju smanjuju plate.

Kaže da je tada rekao sebi da uradi šta god može, i pozvao druge da urade isto.

“Osnovna poruka koju imam da prenesem je da svako ko oseća da nešto nije u redu sa našim životom ovih godina onoliko koliko može doprinese zajedničkom naporu”, rekao je Janković.