Janković: Ideja je da se birači pogledaju u oči kako bi im se rekla istina

Izvor: Nova.rs / Foto: Youtube Printscreen

Prvi na listi za beogradske izbore koalicije Ujedinjena Srbija i njihov kandidat za gradonačelnika, profesor Vladeta Janković, rekao je u intervjuu za portal Nova.rs da bi tokom nastupajuće kampanje voleo da se sretne sa žiteljima Marinkove bare, kojima, kako kaže, duguje izvesno objašnjenje.

Nakon emisije „Utisak nedelje“, u kojoj je učestvovao Vladeta Janković, a u kojoj je reditelj Goran Marković rekao da bi spomenik Stefanu Nemanji trebalo izmestiti u Marinkovu baru, oko ove izjave podiglo se mnogo prašine.

Janković je u više navrata naknadno rekao da tu nije bilo nikakve namere da se uvrede žitelji ovog naselja, već da je Marković to rekao u formi uzrečice.

“Ona ideja i ono što se desilo sa Marinkovom barom, to je prosto jedna uzrečica, a to je tako nesrećno okrenuto i zloupotrebljeno od ove naprednjačke, botovske bande. To su paščad puštena s lanca i to je potpuno zloupotrebljeno”, rekao je Janković nedavno.

Marinkove bare ponovo se dotakao i u intervjuu za portal Nova.rs.

Na pitanje kad će zvanično krenuti u kampanju i kako će ona izgledati, Janković kaže:

“Tačan datum još uvek ne znam, ali svakako čim se steknu uslovi – po svemu, već iduće nedelje. Namera je da održimo tribine na svakoj od beogradskih opština, a lično bih posebno voleo da se susretnem sa žiteljima Marinkove bare, kojima, čini se, dugujem izvesno objašnjenje. Tribine su zamišljene kao tematske, sa naglaskom na lokalnim problemima i učešćem stručnjaka za određenu oblast iz saradničkog tima i, naravno, lokalnih aktivista. Ideja je da se birači pogledaju u oči kako bi im se rekla istina, objasnila mogućnost i smisao promena i ulio podsticaj da na izbore iziđu”, rekao je Janković.