Grbović (PSG) o saradnji koalicije: Uspeli smo naše razlike, umesto povoda za svađe, da pretvorimo u prednos

pavle-grbovic-1
Izvor: Beta

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je opozicija na dobrom putu da obezbedi 17.000 kontrolora na biračkim mestima, koliko je potrebno za predstojeće izbore i istakao da su sve opozicione organizacije „istinski predane tom poslu“.

„PSG nije infrastrukturno moćna organizacija, ali verujemo da ćemo uspeti da damo značajan doprinos i da smo već učinili dosta na popularizaciji građanske dužnosti odbrane glasova kroz različite, i ja verujem u dobre kampanje na društvenim mrežama“, rekao je Grbović za list Nova.

Prema njegovim rečima, koalicije Ujedinjena Srbija, koju predvode Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka, čiji je PSG član i koalicija Moramo, koja okuplja Ne davimo Beograd, Otvorenu građansku platformu Akcija i pokret Ekološki ustanak imaju „solidnu međusobnu komunikaciju“.

„Uspeli smo naše razlike, umesto povoda za svađe, da pretvorimo u prednost, jer su ove koalicije komplementarne i ukupno gledano imaju veoma širok zahvat u biračko telo. Imamo solidnu međusobnu komunikaciju, koja može biti i bolja i imamo dobar odnos u javnosti jer ne zamaramo građane međusobnim napadanjem“, kazao je Grbović.

Kako je ocenio, iz takve atmosfere mogla bi da proistekne i pobeda na beogradskim i predsedničkim izborima, kao i „vrlo ozbiljan rezultat na parlamentarnim“.