Gligorijević: Ponoš ima taj potencijal, čak i da izvuče određeni broj apstinenata

Izvor: N1 / Foto: YT Printscreen (N1)

Komentarišući pisanje štampe o predstojećim izborima na N1, novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević kaže da “vlast neće reći ništa dok ne proceni da je njoj u interesu da kaže”.

“A kad budu nešto rekli, bojim se da će to biti udarac na one koji će se kandidovati, a posebno ako vlast proceni za nekog da mu je ozbiljna konkurencija, a to vlast misli ne samo za one koji mogu da je pobede, već i za onog ko će im uzeti 15 posto glasova”, naglasila je.

Ono što se dešavalo u opoziciji je njoj, kako je rekla, bilo zanimljivo.

“Nismo imali ovakve slučaje, da Ponoš, koji je iz jedne stranke, da njegovo ime iscuri u javnost, pa da Narodna stranka kaže – ne, ne, ne. Onda druga stranka izlazi s njegovim imenom kao kandidatom, a onda njegova stranka to prihvati. To može to da bude loše, da znači da opet ima nekih trvenja u opoziciji, a može da bude i dosta dobro”, kazala je Gligorijević.

Kada je reč o Ponošu, sagovornica N1 misli da je on dobar predsednički kandidat.

“Jer zaista verujem da dobar kandidat treba da bude onaj koji može da dopre do dve ciljne grupe – jedna je ona kojoj će zaista da imponuje da on bude kandidat, da mogu da glasaju mirne savesti, a sa druge strane – ima potencijal da okupi one koji izbore i svoj glas doživljavaju kao stratešku odluku i koji će vagati i biti, pristaću da kažem, pomirljivi glasači koji kažu – možda neko nije po mojoj meri, ali mi je prihvatljiv. Mislim da Ponoš ima taj potencijal. Čak i da izvuče i određeni broj apstinenata koji su nam najveći problem”, ocenila je Gligorijević.

Prema njenim rečima, raduje i to što se vidi da delovi opozicije rade aktivno na animiranju ljudi da se prijave da budu kontrolori izbora.

“Mislim da je jako dobro i što su se poznate ličnosti javile da budu kontrolori. To znači da ne morate da pripadate nijednoj političkoj stranci, već da vam je samo stalo da izborni proces bude pošten, da se brani regularnost izbora”, kazala je.

Na pitanje ima li opozicija kapacitet za tu kontrolu, kaže:

“Videli smo na referendumu da je taj kapacitet veći nego na nekim ranijim izborima. Dakle, kada objasnite ljudima šta to znači, oformite bazu kontrolora, napredak se vidi. Još dva meseca su ostala da se pronađe određeni broj ljudi”, dodala je Gligorijević.