Duško Vujošević na čelu liste SDS za beogradske izbore

Izvor: Nova.rs / Foto: Youtube Printscreen O Kanal

Košarkaški trener Duško Vujošević potvrdio je da će biti na čelu liste koalicije oko SDS Borisa Tadića za beogradske izbore. On podseća da je prvo podržao Tadića, a da su zatim krenuli razgovori.

„Mi smo prijatelji, ali opet ja cenim i njegovu urbanost i demokratičnost i smatram da je kvalitetan čovek. Imam u njega poverenja. Onog momenta kada me je on pozvao da budem to, s jedne strane, jeste čast, a sa druge strane nisam oduševljen, odmah da vam kažem. Međutim, smatram da ne možemo svi da se smestimo u neku komfornu poziciju i da svoju savest smirujemo povremenim ‘hrabrim’ javnim istupima, a da nemamo nikakvu aktivnost“, kaže Vujošević za Nova.rs.

On navodi da je to pre svega njegov građanski gest i da ne ulazi u neko veliko političko angažovanje.

„Ja sam i bolestan i u penziji. Oni i kao takvog smatraju da mogu nešto da im pomognem, što je za mene sigurno čast, ali objektivno to me ograničava. Moja aktivnost ne može da bude velika, ali ne mogu da se zavučem pod kamen“, kaže Vujošević.

On kaže da je ovo njegov građanski gest.

“To neće biti neki veliki ulazak u politiku. Pokušaću, koliko god je moguće, da delujem da opozicija, bez obzira što su oni vlasnici svojih sujeta, da se stave u funkciju nekog višeg cilja, odnosno smene vlasti i da to krene od toga da saradnja u opoziciji budu što iskrenija i što kvalitetnija”, kaže Vujošević.