Đilas: Spinuju da neko napada ljude iz Srpske, mi govorimo o krađi izbora

Izvor: N1 / Foto: Foto: YT Printscreen (Newsmax Adria)

Na snimku koji je napravljen 3. februara, objašnjeno je na koji način je organizovano izdavanje državljanstva i mesta prebivališta za ljude koji nisu iz Beograda, kao i kako se koordiniše čitavim procesom.

Istovremeno, snimljen je i dijalog sa jednim od koordinatora, koji je, prema sopstvenom priznanju, zadužen da obavi taj posao i preuzme uplatnice.

Kako N1 podseća, pre dva dana Dragan Đilas je objavio prvi snimak na osnovu koga je tvrdio da vladajuća stranka “uvozi” sigurne glasove iz Republike Srpske.

Na snimku koji je objavio predsednik SSP, navodi se da je jedini uslov za dobijanje državljanstva Srbije, za ljude koji su se krajem prethodnog i početkom ovog meseca pojavili u policijskim stanicama širom Srbije, je da glasaju za SNS.

“Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu“, navode iz te stranke. Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su „preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne“. Kako su naveli iz SSP-a, svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.

Posle prethodnog objavljivanja snimka, reagovala je predsednica Vlade Ana Brnabić rekavši da je to sramota i dokaz šta Dragan Đilas misli o narodu iz Republike Srpske. Lider SSP je odgovorio da nije vređao građane Republike Srpske jer je i sam poreklom iz tih krajeva, već da je pokazao i da će nastaviti da pokazuje šta vlast radi.

Ana Brnabić danas je ponovo odgovorila Đilasu. Ona je sa zamenikom gradonačelnika i zamenikom šefa izbornog štaba SNS-a Goranom Vesićem obišla radove na pozorištu Dadov. Iako je agencija Tanjug najavila obraćanje premijerke medijima, ispostaviće se, na osnovu toga što medijima najava događaja nije poslata, ali i na osnovu izjave Brnabić o Đilasu, da je događaj pratio jedino Tanjug.