Čupić u timu Ponoša: Naša odluka nije da odlučujemo, već da ga savetujemo

Izvor: Beta / Foto: Youtube Printscreen

Profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Čedomir Čupić izjavio je da se pridružio timu kandidata za predsednika Srbije Zdravka Ponoša zato što smatra da je obaveza svakog građanina, a posebno intelektualca, da se javno izjasni.

„Ja sam se izjasnio tako što sam podržao kandidaturu Zdravka Ponoša, odnosno koaliciju ‘Ujedinjena Srbija’. Smatram da je ta koalicija najveća nada kada su u pitanju promene. To je skup onih onih stranaka koje su bojkotovale izbore i pokazale dozu odgovornosti“, kazao je Čupić za list Nova.

Čupić, koji u Ponoševom timu zadružen za problem korupcije, rekao je da predsednik Srbije ima ograničenu moć, ali da može da predlaže Vladi i parlamentu da se donese neki zakon.

“Naša odluka nije da odlučujemo, već da ga savetujemo. Što se korupcije tiče, ona je kod nas postala sistemska, imamo na delu političku korupciju koja je ušla u sve sisteme – ekonomski, socijalni i vrednosni”, dodao je on.

Čupić je ocenio da je najrealnije da opozicija pobedi na izborima u Beogradu jer je glavni grad na referendumu o promeni Ustava u januaru “pokazao da je nezadovoljan”.