Branka Stamenković predsednička kandidatkinja Suverenista

Izvor: FoNet / Foto: Youtube Printscreen

Kandidatkinja za predsednicu Srbije ispred Suverenista biće Branka Stamenković, koja je na konferenciji predstavljena kao “žena iz naroda”.

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović istakao je da Stamenković ima dovoljno životnog i radnog iskustva u realnom sektoru, kao i da razume građane i narod, jer s građanima živi, vozi se gradskim prevozom i ima sličan kućni budžet kao oni, dodavši da njihov kandidat veruje da Srbija nema alternativu.

Stamenković je istakla da kabinet predsednika ne sme biti mesto odakle se vodi stranačka politika, već državna i da očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i Republike Srpske moraju biti prioriteti svakog predsednika.

Ona je istakla da je dete roditelja sa sela, da radi od 17. godine i da je u politiku ušla posle 30 godina rada u realnom sektoru i da očekuje da joj kao ženi iz naroda građani ukažu poverenje da predstavlja Srbiju.

Radulović je istakao da se mora doći do drugog kruga izbora kako bi se pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Vučić, a da je Srbiji potreban kandidat koji može da pridobije i meke birače vlasti i apstinente.

On je dodao i da je za dolazak do drugog kruga neophodna velika izlaznost i više kandidata zbog heterogenosti biračkog tela.