Biljana Stojković predsednička kandidatkinja SSS i koalicije Moramo

Izvor: N1 / Foto: Youtube Printscreen

Profesorka Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković prihvatila je kandidaturu za predsednicu Srbije ispred koalicije “Moramo”.

Na predizbornom skupu u Gornjim Nedeljicama, Stojković je kazala da će učiniti sve da se poštuje Ustav Srbije, da svi građani imaju pravdu.

„Zastupaću ustavni patriotizam, umesto primitivnog nacionalizma koji nas tera samo u mržnju“, rekla je ona.

Skupština slobodne Srbije (SSS) i koalicija Moramo prethodno su saopštile da su predložile Biljanu Stojković za kandidatkinju za predsednicu Srbije.

Stojković je, kako se podseća u saopštenju, članica saveta Skupštine slobodne Srbija, profesorka Univerziteta i istaknuti borac za životnu sredinu, pravdu i ljudska prava.

“Svojom impresivnom profesionalnom i aktivističkom biografijom, poštenjem i zalaganjem, prof. dr Biljana Stojković istakla se kao neko ko se čitavog života zalaže za ideje koje svi u Skupštini slobodne Srbije i zeleno-levoj koaliciji Moramo zastupamo”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se i da Skupština slobodne Srbije (SSS) deli sve ideje i vrednosti autentične zeleno-leve koalicije Moramo, i da je podržava na predstojećim parlamentarnim izborima sa ciljem da građanima Srbije zajedno obezbede pristojno mesto za život.